Categories: Zahraničné správy

OBROVSKÁ TRAGÉDIA! Muž zastrelil reportéra a 9-ročné dievčatko a ďalších štyroch ľudí postrelil!

Muž podozrivý zo zabitia ženy v americkom štáte Florida sa v stredu (22. 2.) popoludní miestneho času vrátil na miesto činu a postrelil ďalších štyroch ľudí vrátane televízneho reportéra a deväťročného dievčaťa. Obaja na mieste zomreli.

Šerif okresu Orange John Mina počas tlačovej konferencie uviedol, že zadržali 19-ročného Keitha Melvina Mosesa, ktorý je podľa nich zodpovedný za obe streľby v okolí Orlanda.

Okrem novinára Spectrum News 13 a 9-ročného dievčaťa boli pri druhej streľbe zranení aj člen televízneho štábu a matka dievčaťa. V miestnej nemocnici boli v kritickom stave.

“Chcem uznať, aký strašný deň to bol pre našu komunitu a našich mediálnych partnerov,” povedal Mina v miestnosti plnej novinárov. “So všetkými z vás úzko spolupracujem, mnohých z vás poznám a viem, akú ťažkú prácu vykonávate a tiež akú dôležitú prácu robíte pre našu komunitu a orgány činné v trestnom konaní. Nikto v našej komunite – ani matka, ani 9-ročný chlapec a už vôbec nie novinári – by sa nemal stať obeťou násilia páchaného strelnými zbraňami v našej komunite.”

Mina uviedol, že bezprostredne nemajú motív žiadnej zo streľieb.

Mina povedal, že vozidlo News 13 nevyzeralo ako typická spravodajská dodávka s označením televíznej stanice. Zástupcovia pôvodne v stredu ráno zasahovali v oblasti Pine Hills, severozápadne od Orlanda, na základe hlásenia o postrelení ženy vo veku 20 rokov.

Moses “bol ráno známym tej ženy, ale pokiaľ vieme, nemal žiadne spojenie s reportérmi ani s matkou a 9-ročným dieťaťom,” povedal Mina.

Podľa svedkov sa neskôr v stredu k spravodajskému vozidlu priblížil muž a spustil paľbu, pričom zasiahol dvoch reportérov. Muž potom prešiel k neďalekému domu a zastrelil matku a dcéru.

Posádky televízie WFTV, ktoré tiež informovali o rannej streľbe, sa snažili poskytnúť novinárom zo Spectrum 13 lekársku pomoc.

Mina uviedol, že Moses už čelí obvineniu z vraždy prvej obete a čoskoro sa očakávajú obvinenia aj v prípade ďalších štyroch obetí. Mosesova kriminálna minulosť zahŕňa obvinenia z použitia zbrane, ako aj z ublíženia na zdraví s priťažujúcimi okolnosťami, útoku so smrtiacou zbraňou, vlámania a krádeže, uviedol šerif.

“Naše srdcia sú s rodinou dnes zabitého novinára a zraneného člena štábu v Orange County na Floride, ako aj s celým tímom Spectrum News,” uviedla na Twitteri tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierreová.

Spectrum News 13 neidentifikovalo členov štábu, ktorí boli zapojení do streľby, ako sa uvádza v článku na webovej stránke televíznej stanice.

“Prosím, prosím, pomodlite sa dnes večer za nášho spolupracovníka, ktorý je v kritickom stave. A keď už ste pri tom, pomodlite sa, prosím, za každú obeť násilia páchaného strelnými zbraňami v tejto krajine,” povedala počas živého vysielania novinárka Spectrum 13 Celeste Springerová.

zdroj: apnews.com

 

 

 

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago