Categories: Zahraničné správy

SMUTNÁ SPRÁVA! Vo veku 85 rokov odišiel na večný odpočinok legendárny spevák!

Chuck Jackson, spevák doo-wopovej skupiny Del-Vikings a spevák piesne Burta Bacharacha a Boba Hilliarda “Any Day Now”, zomrel 16. februára v Atlante. Mal 85 rokov.

Správu o jeho úmrtí potvrdil vo svojom príspevku na Facebooku Ady Croasdell z britského vydavateľstva Kent Records, divízie Ace Records, ktorá reeditovala jeho nahrávky. Príčina smrti nebola uvedená.

“Máme potvrdené správy, že 16. februára zomrel jeden z najväčších soulových spevákov všetkých čias, Chuck Jackson,” napísal Croasdell. “Jeho nahrávky zo 60. a 70. rokov sú nesmierne dôležitými dielami, ktoré sa ctia rovnako teraz ako pri vydaní… Jeho odchod bude hlboko pociťovať celý svet.”

Uviedla niekoľko z týchto nahrávok vrátane “I Keep Forgettin'”, “Hand It Over”, “What’s With This Loneliness” a “Any Day Now”, ktoré mu priniesli prvú chuť širokej slávy. Táto skladba sa stala jeho charakteristickou melódiou, pričom jej covery vydali také mená ako Elvis Presley a James Brown. Vďaka skladbe “Any Day Now” získal Jackson v roku 1960 zmluvu s vydavateľstvom Motown Records.

Jackson v priebehu desaťročí nahral viacero Bacharachových piesní. Uznávaný textár, skladateľ, producent a aranžér zomrel pred niekoľkými týždňami prirodzenou smrťou vo veku 94 rokov.

Jackson sa narodil v roku 1937 v Južnej Karolíne a vyrastal v Pittsburghu, kde začal svoju hudobnú kariéru spievaním v kostole. V roku 1957 sa pripojil k skupine Del-Vikings, ktorá sa však po troch rokoch spolupráce rozpadla. Jacksona neskôr objavil Luther Dixon, keď predskakoval Jackiemu Wilsonovi v Apollo Theater v New Yorku, čo ho priviedlo k spolupráci s vydavateľstvom Wand Records, ktoré vydáva spoločnosť Scepter Records, kde Jackson spolu s Dixonom napísal v 60. rokoch singel “I Don’t Want to Cry”.

Dionne Warwick, ktorá bola Jacksonovou spolupracovníčkou a jej kolegyňou z vydavateľstva Scepter Records, ponúkla 20. februára vyhlásenie o jeho smrti.

“Prišla mi do cesty ďalšia bolesť srdca. Chuck Jackson prešiel na druhý svet,” napísala. “Naozaj mi budú chýbať jeho každodenné telefonáty, ktorými ma kontroloval, a jeho nádherný hlas. Odpočívaj v nebeskom pokoji, môj drahý priateľ.”

V roku 2015 bol Jackson uvedený do R&B siene slávy a do North Carolina Music Hall Of Fame.

 

zdroj: variety.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago