Categories: Zahraničné správy

AKTUÁLNE! Šestnásťročný chlapec počas vyučovania dobodal učiteľku!

Podľa úradov a médií bol zatknutý študent strednej školy, ktorý v stredu v triede na juhozápade Francúzska pred očami ostatných študentov údajne dobodal na smrť učiteľku.

V súvislosti s incidentom na súkromnej katolíckej škole v Saint-Jean-de-Luz sa začalo vyšetrovanie pre podozrenie z úkladnej vraždy, uviedol prokurátor z Bayonne Jerome Bourrier. Dodal, že vyšetrovatelia mohli v stredu popoludní vypočuť podozrivého.

Študent nebol predtým polícii a justičným službám známy, poznamenal Bourrier. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie odmietol poskytnúť ďalšie podrobnosti.

Minister školstva Pap Ndiaye, ktorý pricestoval do Saint-Jean-de-Luz, uviedol, že vo štvrtok o 15.00 h sa bude vo všetkých francúzskych školách držať minúta ticha.

Uviedol, že o približne 90 študentov vrátane tých, ktorí boli svedkami útoku, ako aj o niektorých učiteľov sa stará psychologické oddelenie.

Vysokopostavený vládny predstaviteľ, ktorý hovoril anonymne, pretože o tejto otázke nesmel verejne diskutovať, uviedol, že prvé údaje, ktoré polícia oznámila, naznačujú, že útočník má vážne psychické problémy.

Francúzske médiá uviedli, že študent narodený v roku 2007 povedal, že počul hlasy, ktoré mu hovorili, aby zabil 53-ročného učiteľa španielčiny.

Hovorca francúzskej vlády Olivier Veran po týždennom zasadnutí kabinetu vyjadril podporu vlády vzdelávacej komunite a povedal, že táto udalosť predstavuje traumu pre národ.

V roku 2020 zabil učiteľa Samuela Patyho pred jeho školou na predmestí Paríža 18-ročný utečenec čečenského pôvodu. Útočník bol nahnevaný na učiteľa, ktorý na hodinách ukazoval karikatúry proroka Mohameda po tom, ako tieto obrázky opätovne uverejnili satirické noviny, ktoré sa stali terčom útoku v roku 2015.

zdroj: apnews.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago