The map, 2013, based on 1.1 billion users

Európska únia zmrazila aktíva ruského prezidenta Vladimira Putina a ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova. Štáty EÚ v piatok schválili druhý balík sankcií, ktorý zahŕňa tento krok.

Lotyšský minister zahraničných vecí informoval, že krajiny schválili zmrazenie majetku oboch politikov.

Počas dňa však tento krok nebol istý. “Dúfam, že sa dohodneme. Ak nebudú žiadne prekvapenia, ak nikto nebude proti, potom určite,” odpovedal Borrell pred stretnutím na otázku, či budú Putin a Lavrov na sankčnom zozname, ktorý už číta viac ako päťsto ruských predstaviteľov alebo podnikateľov. Za ich potrestanie sa pred zasadnutím vyslovili napríklad ministri zahraničných vecí Nemecka, Rakúska a Luxemburska.

“Zákaz cestovania sa však na nich nevzťahuje, pretože chceme zachovať možnosť rokovaní o ukončení násilia na Ukrajine,” povedal novinárom rakúsky minister Alexander Schallenberg.

Tresty pre dvoch vrcholových politikov sú súčasťou druhého balíka protiruských sankcií, ktoré majú ministri formálne schváliť po štvrtkovej výzve lídrov EÚ. Cieľom sankcií je obmedziť prístup Ruska ku kapitálu, zamerať sa na energetiku, dopravu alebo obchod. Zasiahnu tiež 70 % ruského bankového trhu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok ráno uviedol, že pokračujúci ruský útok poukazuje na nedostatočnosť doteraz prijatých opatrení. Podľa nemenovaného predstaviteľa EÚ už začala pracovať na treťom balíku sankcií s cieľom ďalej oslabiť kľúčové odvetvia ruskej ekonomiky.

EÚ uvaľuje sankcie v reakcii na ruskú inváziu na Ukrajinu. Ruská armáda začala inváziu vo štvrtok a stále v nej pokračuje. Ukrajina sa bráni.

zdroj: thehill.com

Podobné články

SMUTNÁ SPRÁVA! Vo veku len 28 rokov náhle zomrel známy mladý herec!

Zomrel herec Nickelodeon a Disney Channel Jansen Panettiere, brat herečky Hayden Panettiere.…

SMUTNÁ SPRÁVA! Vo veku 88 rokov zomrela ďalšia herecká legenda!

Herec Josef Somr zomrel vo veku 88 rokov. Vo filmoch stvárnil viac…

SMUTNÁ SPRÁVA: Vo veku len 34 rokov zomrel známy spevák. Ostali po ňom dve malé deti!

Tom Parker, spevák britskej chlapčenskej skupiny The Wanted, zomrel vo veku 33…

OBROVSKÁ TRAGÉDIA! Dvanásťročné dievča NEPREŽILO kúpanie s kamarátmi, pod vodou bola 15 minút!

V utorok večer došlo k tragédii pri odvale Jeremenko v Ostrave. Dvanásťročné…