The map, 2013, based on 1.1 billion users

Chlapec, ktorý ako jediný prežil pád lanovky v severnom Taliansku, je pri vedomí, dokáže sám dýchať a čoskoro ho prevezú z jednotky intenzívnej starostlivosti.

Vo štvrtok o tom informovali agentúry AFP a ANSA.

Eitan je pri vedomí a je na jednotke intenzívnej starostlivosti. Je s ním jeho teta. Z lekárskeho hľadiska je stále v kritickom stave pre poranenia hrudníka, brušnej dutiny a zlomeniny končatín. V nasledujúcich dňoch bude prevezený z jednotky intenzívnej starostlivosti na nemocničnú izbu,” uviedol hovorca nemocnice v Turíne.

Agentúra ASNA tiež uvádza, že chlapca extubovali a dokáže sám dýchať.

Pri päťročnom chlapcovi sa okrem jeho tety nachádza aj psychologička, ktorá pomáha s rozhodnutiami o tom, čo a kedy chlapcovi oznámia. Pri nehode lanovky totiž prišiel o oboch rodičov, mladšieho brata a prastarých rodičov. Rodina chlapca pochádza z Izraela, kde ich vo štvrtok aj pochovajú.

Kabína lanovky sa zrútila neďaleko vrcholu hory Mottarone nad mestečkom Stresa. Odtrhnutá kabína mala dosiahnuť rýchlosť až 100 kilometrov za hodinu a po náraze do stĺpa ju vyhodilo do vzduchu do výšky 50 metrov. Úplne zničená kabína zostala nakoniec visieť na strome. V dôsledku pádu zahynulo 14 ľudí.

O technických problémoch lanovky sa údajne vedelo už od 26. apríla. Talianske úrady v stredu zadržali tri osoby, ktoré mali úmyselne “manipulovať” s núdzovou brzdou, čím chceli zabrániť tomu, aby bola lanovka vyradená z prevádzky.

zdroj: TASR

Podobné články

SMUTNÁ SPRÁVA! Vo veku len 28 rokov náhle zomrel známy mladý herec!

Zomrel herec Nickelodeon a Disney Channel Jansen Panettiere, brat herečky Hayden Panettiere.…

SMUTNÁ SPRÁVA! Vo veku 88 rokov zomrela ďalšia herecká legenda!

Herec Josef Somr zomrel vo veku 88 rokov. Vo filmoch stvárnil viac…

SMUTNÁ SPRÁVA: Vo veku len 34 rokov zomrel známy spevák. Ostali po ňom dve malé deti!

Tom Parker, spevák britskej chlapčenskej skupiny The Wanted, zomrel vo veku 33…

OBROVSKÁ TRAGÉDIA! Dvanásťročné dievča NEPREŽILO kúpanie s kamarátmi, pod vodou bola 15 minút!

V utorok večer došlo k tragédii pri odvale Jeremenko v Ostrave. Dvanásťročné…