Categories: Zaujímavosti

Túto zázračnú ingredienciu nájdete aj u vás v domácnosti. Je prospešná pre vaše vlasy ale aj pokožku!

O prospešných účinkoch extra panenského oleja sa už vie dávno. Vieme, že je vhodnou a zdravou ingredienciou do kuchyne a taktiež, že je prospešný pre našu pokožku či vlasy. Ale ako správne používať tento zázrak, ako často a akým spôsobom?

Účinný kondicionér pre vaše vlasy:
Poznáte to, raz sú vaše vlasy suché zo slnka a vyzerajú ako slama a tvoria sa vám lupiny. Inokedy máte pocit, že si môžete umývať vlasy aj každý deň a stále sa budú mastiť. Výborným riešením pre oba problémy je práve vlastná kúra vytvorená z olivového oleja.

Ak ho chcete nahradiť za kondicionér, stačí ho aplikovať na vlhké vlasy po dobu 20-25 minút. Ak sa chcete zbaviť lupín, rozmiešajte olivový olej s kvapkou citrónu a pred umytím vlasov si premasírujte pokožku hlavy týmto roztokom. Účinky sa dostavia ihneď.

Odstraňovač make-upu a očných tieňov:
Ak máte citlivú pokožku, ktorej prekážajú chemické prípravky na odličovanie z drogérie, tak práve olivový olej je ten pravý. Stačí len nakvapkať trochu olivového oleja na odličovací tampón a prechádzať jemne po pokožke.

Ak si chcete odstrániť očné tiene alebo vašu špirálu, vytvorte si svoj vlastný odličovač, na ktorý budete potrebovať malú uzatvárateľnú fľaštičku, vodu a už spomínaný olej. Do fľaštičky nalejte 2/3 vopred prevarenej vody a 1/3 olivového oleja. Dobre to premiešajte a váš odličovač je na svete! Dôležité je pretrepať to pred každým použitím.

Prípravok na zjemnenie vašej pokožky na rukách:
Ak ste jedna z tých, ktorej pokožka na rukách nie je ideálne a stačí len jedno umývanie riadov a pokožka vám popraská, skúste tento zázrak. Najprv si namočte ruky po dobu piatich minút do roztoku z bieleho octu a teplej vody v pomere 1:1, následne si nakvapkajte pár kvapiek olivového oleja na ruky a nechajte to pôsobiť približne desať minút.

Ak chcete úplnú hydratáciu rúk, tak je najlepšie si ruky zabaliť do uteráka alebo fólie počas celej noci.

Podpora pre rast nechtov:
Ak máte slabé nechty, ktoré sa lámu a pomaly rastú, skúste si na 20 minút namočiť nechty do olivového oleja. Pre dlhodobý účinok to opakujte minimálne raz týždenne.

Upokojujúci kúpeľ pre vašu myseľ a telo:
Ak túžite po maximálnom upokojení, relaxe a regenerácii tela a duše skúste si pripraviť olivový kúpeľ. Stačí len pridať pár kvapiek oleja do horúcej vody a vaše telo sa vám určite poďakuje. Olivový olej totiž obsahuje antioxidant, vitamín E a polyfenol, ktoré majú pozitívne účinky hlavne na vašu pokožku.

Ideálny peeling:
Skúste si urobiť počas sprchovania peeling, ktorý vás dokonalo hydratuje. Na prípravu potrebujete len 2 lyžice hnedého cukru, čerstvej mletej kávy, 3 lyžice olivového oleja a 1 lyžičku medu. Zmiešajte to a krúživými pohybmi nanášajte na pokožku. Následne to len umyte a užite si výsledný efekt.

ZDROJ: womenshealthmag.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago