Categories: Domáce správy

ŠOKUJÚCI PRÍPAD v Skalici! Policajti našli v byte krvavé dieťatko, rodičia boli na MOL OPITÍ a ďalšie maloleté deti zúfalo plakali!!

Aj vďaka pozorným susedom sa spoločne pomohlo 3 maloletým deťom, ktoré v noci, krátko pred 04.00 h ráno zúfalo kričali a plakali na celý bytový dom.

Policajtov zalarmovali na miesto susedia, ktorí sa v noci zobudili na rušenie nočného kľudu. Plač a krik, ktorý sa ozýval celou bytovkou bol nielen neúnosný, ale najmä mali pocit, že deti sú priamo ohrozené na živote a zdraví.
Policajná hliadka sa snažila s obyvateľmi bytu najskôr skontaktovať cez bytový zvonček. Na ten však nikto nereagoval a preto policajti cez suseda vošli do vchodu. Spoza bytových dverí počuli plač a krik malých detí.

Policajnému vyjednávačovi, ktorý bol práve v službe, sa podarilo úspešné nadviazať komunikáciu iba s 3 ročným chlapčekom, ktorý stál za dverami. Policajti tak nemuseli riskovať a dvere násilne otvoriť. Trpezlivým prístupom sa nakoniec policajtom podarilo malého hrdinu presvedčiť, aby dvere otvoril.V byte sa okrem malého chlapca nachádzalo 8 mesačné dievčatko, ktoré bolo na tvári zakrvané aj s viditeľným opuchom nad okom. Ďalší, 1,5 ročný chlapček bol aj so starším chlapcom bez zranenia. Spolu s deťmi boli v byte 3 dospelé osoby, ktoré na výzvy vôbec nereagovali a javili známky požitia alkoholu. V jednej z izieb bol otvorený navyše balkón, v priestore bola citeľná zima a neporiadok.

Vzhľadom na stav detí, pomery v byte a zranenie dievčatka, policajti vyrozumeli záchranku a aj pracovníkov sociálnej kurately. Komunikácia s dospelými bola veľmi sťažená. Dve osoby, muž aj žena mali pozitívne dychové skúšky na alkohol. U jednej ženy bola hodnota viac ako 1,5 promile, u muža bol výsledok takmer 3 promile. Ďalšia žena test na alkohol odmietla. Dve deti si z miesta odviezla stará mama a dievčatko nakoniec skončilo v starostlivosti skalických lekárov.

Skalickí policajti okrem nočného zásahu a pomoci deťom, riešia teraz v spolupráci aj s pracovníčkami sociálnej kurately zanedbanú starostlivosť o deti a zranenie maloletej osoby.
Okolnosti celého prípadu naďalej preverujú a kvalifikácia celého skutku sa bude odvíjať aj od stanoviska lekárov a výsluchu všetkých zainteresovaných osôb.

zdroj: Polícia SR – Trnavský kraj

 

 

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago