Categories: Zahraničné správy

AKTUÁLNE! Záhada zmiznutia len 2,5-ročného chlapca: Stovky záchranárov po ňom pátrajú, uvažuje sa aj o únose!

Francúzi a celý svet sledujú s napätím a obavami pátranie po 2,5-ročnom Émilovi, ktorý zmizol z domu svojich starých rodičov v provensálskej dedinke Le Haut Vernet.

Od uplynulého víkendu sa po chlapcovi, ktorý znenazdajky zmizol bez stopy, pátrajú stovky policajtov, hasičov a dobrovoľníkov. Napriek rozsiahlej pátracej akcii sa zatiaľ nepodarilo nájsť žiadne stopy.

Rodina si uvedomila, že chlapec je nezvestný v sobotu popoludní, keď sa s ním chceli ešte vydať na výlet. Podľa prarodičov, ktorí Émila strážili, sa chlapec predtým hral v záhrade. Keď ho nevedeli nikde nájsť, okamžite zalarmovali políciu.

Policajné zložky spustili rozsiahlu pátraciu akciu v okruhu piatich kilometrov. Chlapca hľadajú za pomoci psov, dronov, aj vrtuľníkov s termokamerami. Od soboty boli prehľadané aj všetky domy v okolí. Chlapca sa ale doposiaľ nepodarilo nájsť, zmizol bez stopy. V niektorých médiách sa objavili aj špekulácie, že mohol byť unesený. Starosta obce François Balique si ale myslí, že tento scenár je nepravdepodobný. V malej dedine by si totiž miestni okamžite cudzincov všimli.

Chlapca naposledy videli dvaja svedkovia kráčať po miestnej ceste z kopca. Záchranári si spočiatku mysleli, že viac ako 5 kilometrov dvaapolročný chlapec prejsť sám nemohol. Podľa rodiny ale na svoj vek Émile veľmi dobre chodí, a tak pokojne mohol prejsť aj väčšiu vzdialenosť.

Balique médiám uviedol, že chlapec sa v kopcovitom teréne v nadmorskej výške 1 200 metrov zatúlal, alebo sa chcel schovať a zablúdil. Všetci zapojení do pátrania využívajú pri hľadaní aj hlas jeho matky z nahrávky. Veria, že to pomôže, ak sa chlapec niekde ukryl a bojí sa vyjsť.

zdroj: bfmtv.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago