Krabie tyčinky sú populárnou pochúťkou, ale mnohí konzumenti nemajú jasno o tom, ako sa vyrábajú.
Zábery z továrne, kde sa tieto produkty spracúvajú, mnohých odradili od ich konzumácie. Proces výroby zahŕňa mletie bielej hmoty, ktorá nemá nič spoločné s krabím mäsom.
Výroba sa začína spracovaním zmrazených plátov rybieho mäsa, často tresky aljašskej. Táto biela hmota ešte nemá chuť, takže je potrebné ju rozmixovať a pridať ďalšie ingrediencie. K hmotu pridajú veľké množstvo škrobu, cukor, bielkovinový prášok a ďalšie umelé dochucovadlá. Potom pridajú ľad pre udržanie nízkej teploty, znovu mixujú a dochucujú rastlinným olejom, soľou a glutamanom sodným.
Keď sa zmes začne chuťou podobať na skutočné krabie mäso, znovu sa mixuje a potom sa pod vysokým tlakom vytlačí, aby neobsahovala vzduchové bubliny. Potom sa mäsová hmota vylisuje na tenké pláty a niektoré časti sú zafarbené farbivom, aby pripomínali krabie mäso. Nakoniec stroje mäso formujú až do tvaru, ktorý poznáme z obchodu. Je obalené do farbiva, aby vyzeralo ako typické ružové tyčinky s bledým vnútrom.
Mnohí ľudia boli znechutení zábermi z výroby na sociálnych sieťach a prisahali, že už krabie tyčinky jesť nebudú. Iní sa nechcú vzdať obľúbenej pochúťky, ktorú radi dávajú do šalátov a niektorí podotkli, že by si mali radšej pozrieť zábery z výroby párkov a salám.
zdroj: youtube