Categories: Zaujímavosti

,,Zobudila som sa na to, ako ma znásilňuje na gauči“. Statočná žena našla guráž porozprávať o svojej najhoršej nočnej more z detstva.

Mladá žena prehovorila, aby povzbudila deti s problémami či traumami, nech vyhľadajú pomoc, a podporila kampaň #LightupforChristmas. Statočná žena Robyn sa rozhodla otvoriť veľmi ťažkú tému, pretože v mladosti sa stala obeťou detského znásilnenia. Mala iba 6 rokov, keď sa jej ťažké trápenie začalo.

Dlho o tom nerozprávala, až teraz sa tak rozhodla, aby povzbudila ľudí, ktorí majú rovnaký problém a stále mlčia.  Kampaň #LightupforChristmas začal denník The Daily Mirror, ktorý tak chcel pomôcť mladým ľudom, ktorí sa príliš boja, aby s pravdou vyšli napovrch. Celý problém sa začal, keď Robyn požiadala po rozvode jej rodičov, aby mohla víkendy tráviť uňho. Namiesto milujúce domova však roky chodila do domu hrôzy, manipulácie a sebaobviňovania.

„Daniel (môj otec) ma začal znásilňovať počas týchto návštev cez víkend v jeho dome.“ Povedala Robyn pre istý magazín. „Pamätám si ako som spala na gauči a prebudila som sa na to, ako je nado mnou a znásilňuje ma. Plakala som no on mi vynadal nech prestanem.“

Daniel presviedčal Robyn, že práve zneužívanie dá znova dokopy jeho s jej mamou a neskôr by jej sociálka zakázala stretávať sa s mamou, pokiaľ ho nenechá, nech ju znásilňuje.

„Predstavte si, čo by 7 ročné dievčatko neurobilo pre to, aby sa rodičia dali znovu dokopy? Začala som sa v noci pomočovať, no nikomu to neprišlo zvláštne. Znásilnenie a zneužívanie pokračovali až do jedného dňa, kedy som sa rozhodla utiecť z jeho domu. Bolo skoré ráno, mala som iba 7 a snažila som sa kilometre a kilometre trafiť späť do domu mojej matky. Keď som dorazila domov, mala som vážny problém, že som utiekla, no napriek tomu som nedokázala mame povedať o Danielovi.“

Ako roky ubiehali, Robyn videla Daniela menej a menej, lenže veľmi sa obviňovala za to, prečo ho nechala, aby jej robil takéto veci? Začala sa dopovedať liekmi, pretože mala pocit, že sa nikto o ňu nezaujíma. Neskôr sa rozhodla zavolať na detskú linku.

„Ak by som vtedy nezavolala na detskú linku, dnes by som tu už asi nebola. Konzultant mi povedal o centre, ktoré sa zaujíma o sexuálne zneužívanie, a dokáže mi pomôcť. A skutočne mi pomohli.“

Robyn neskôr nahlásila toto zneužívanie, keď zistila, že Daniel sa znovu oženil a má viac detí, pretože sa o ne veľmi bála.

Daniel sa zabil pár dní pred súdom, pretože bolo isté, že pôjde do väzenia. Robyn dostala odškodné 10.000 libier, no dala ich preč, pretože nechcela mať s Danielom už nič spoločné.

Robyn, ktorá je teraz šťastne vydatá je toho názoru, že nikto by nemal v tichosti trpieť. „Ak niekto prechádza niečím ťažkým, nemal by sa hanbiť za to čo sa stalo. Mal by kontaktovať detskú linku alebo to povedať dospelej osobe, ktorej dôveruje.“

zdroj: mirror.co.uk / bigstock.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago