Categories: Zaujímavosti

Trápia vás na balkóne nepríjemné bzdochy? Tieto geniálne triky vám pomôžu zbaviť sa ich raz a navždy!

S príchodom jari a leta sa stretávame aj s nepríjemnými nevítanými hosťami na našich balkónoch a terasách – bzdochami.

Tento otravný hmyz je častým problémom, ktorý rieši mnoho ľudí, keď sa teší na príjemný čas strávený na balkóne alebo terase. Nech už máte doma malý balkón alebo veľkú terasu, tieto tipy vám pomôžu zabezpečiť, že sa týchto nežiaducich návštevníkov zbavíte účinne a bezpečne.

  1. Využite silu esenciálnych olejov: Esenciálne oleje z byliniek ako mäta alebo levanduľa sú vynikajúcim prirodzeným repelentom. Vydávajú príjemnú vôňu, ktorú bzdochy nemôžu zniesť. Aplikujte tieto oleje na okenné rámy, dvere alebo v okolí balkóna a užite si príjemnú vôňu bez prítomnosti bzdoších.
  2. Cesnakový sprej: Bzdochy nemajú radi cesnak, a preto je ideálnym spôsobom, ako ich odradiť od prístupu na váš balkón, pripraviť si cesnakový sprej. Môžete ho jednoducho nastriekať na miesta, kde sa zvyknú zdržiavať, alebo položiť strúčiky cesnaku priamo na okenné parapety.
  3. Povysávajte bzdochy: Ak sa vám bzdochy už dostali na balkón, jedným z najjednoduchších spôsobov, ako sa ich zbaviť, je povysávať ich. Rozdrvovať ich nie je dobrý nápad, pretože tak uvoľnia ich zápach. Po vysatí ich zlikvidujte do uzavretej tašky a vyhoďte do odpadkov.
  4. Udržujte priestor v suchu: Bzdochy sú priťahované teplými a vlhkými prostrediami. Preto je dôležité udržiavať vašu terasu alebo balkón v suchu, aby ste predišli ich prítomnosti. Skontrolujte, či nemáte upchaté odtoky alebo kvapkajúce potrubia.
  5. Svetlo: Rovnako ako iný hmyz, aj bzdochy sú priťahované svetlom. Preto je dôležité nechať svetlo na balkóne alebo terase svietiť iba v prípade potreby. Ak si na balkóne alebo terase zapnete svetlo, je pravdepodobné, že tým priamo lákate tieto nepríjemné hmyzí hostí.Využite tieto tipy na zbavenie sa nežiaducich bzdoších a užite si pokojný čas na vašom balkóne alebo terase bez ich prítomnosti. Bezpečné a prirodzené metódy vám umožnia ochrániť váš priestor pred týmito otravnými návštevníkmi a vytvoriť pohodlné prostredie pre vás a vašich hostí.

 

 

Zdroj: wikipedia, Báječné ženy

zdroj obrázka: wikipedia.org

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago