Categories: Koronavírus

ŠOK! Súd zakázal matke stretávať sa s 11-ročným synom, pokiaľ sa nedá zaočkovať!

Svojho syna vychovávala sedem rokov v striedavej starostlivosti s bývalým manželom Matthewom Duivenom, ale teraz sa s dieťaťom nesmie stretávať vôbec. Američanka Rebecca Firlitová sa v polovici augusta zúčastnila na súdnom pojednávaní o výživnom.

Namiesto toho sudca chicagského okresu Cook James Shapiro rozhodol, že kým sa Firlitová nedá zaočkovať proti koronavírusu, nemôže sa stretávať so svojím synom, uviedol denník Chicago Sun-Times.

Právnici oboch rodičov označili toto rozhodnutie za bezprecedentné. “Jeho prvá otázka bola, či som očkovaný,” opísal v rozhovore 39-ročný Firlit.

Potom sa snažila sudcovi vysvetliť, že sa nenechala zaočkovať, pretože v minulosti mala nežiaduce reakcie na vakcíny a jej lekár jej odporučil, aby sa nenechala zaočkovať.

Shapiro však nepovažoval jej odôvodnenie za podstatné a ako sudca rozhodol, že sa nemôže stretávať so svojím 11-ročným synom, kým sa nepodrobí očkovaniu proti covidu-19.

Firlit sa už proti rozhodnutiu odvolala prostredníctvom svojej právničky Annette Fernholzovej. V rozhovore pre televíziu WFLD Fernholz uviedol, že rozhodnutie sudcu bolo prehnané.

“Otec (podľa denníka Chicago Sun-Times očkovaný) ani nepožiadal súd o prerokovanie tohto bodu, takže sudca vzal toto rozhodnutie na seba,” povedal právnik matky.

Firlitová priznala, že ju otázka sudcu zmiatla. Koniec koncov, online vypočutie sa malo týkať revízie výživného na dieťa a nikto neočakával, že sa sudca bude pýtať na očkovanie. “Spýtal som sa ho, čo to má spoločné s vypočutím, a on odpovedal: Ja som sudca a rozhodujem o vašom prípade,” prezradil Firlit.

Podľa matky 11-ročného syna sudca prekročil svoje právomoci. Povedala, že rozhodnutie odobrať jej syna matke bolo nesprávne. “Myslím si, že je v najlepšom záujme môjho syna, aby sa stretol so svojou matkou,” povedal Firlit.

Podľa denníka Chicago Sun-Times teraz denne volá svojmu synovi. “Plače a chýba mu,” hovorí.

V poslednom čase sudcovia v Spojených štátoch udeľujú miernejšie tresty obžalovaným, ktorí sú buď očkovaní, alebo sa rozhodnú podstúpiť očkovanie v rámci podmienečného alebo zníženého trestu.

Napríklad v Louisiane súd navrhol, aby sa niektorí obžalovaní namiesto výkonu verejnoprospešných prác dali zaočkovať. Podobné prípady sa vyskytli aj v štátoch Ohio, Georgia a New York. Shapirov verdikt je však prvý svojho druhu.

zdroj: chicago.suntimes.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

3 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago