Categories: Zahraničné správy

SMUTNÁ SPRÁVA: Zomrela hollywoodska legenda a sedemnásobný držiteľ ceny Emmy!

Hollywoodska legenda a sedemnásobný držiteľ ceny Emmy Ed Asner zomrel vo veku úctyhodných deväťdesiatjeden rokov. Hral v mnohých televíznych filmoch a seriáloch a súčasní diváci si ho možno najviac pamätajú ako mrzutého dedka Carla v seriáli Up in the Sky. Úmrtie oznámila rodina na Twitteri.

Edward Asner je americký herec, držiteľ ceny Emmy, známy najmä vďaka úlohe Loua Granta v seriáli Mary Tyler Moore a v spin-offe s jednoduchým názvom Lou Grant. Začiatkom 90. rokov začal Asner dabovať animované seriály vrátane Supermana, Simpsonovcov, Spider-Mana a Batmana.

Americký herec Ed Asner zomrel v nedeľu 29. augusta vo veku deväťdesiatjeden rokov. “Slovami sa nedá vyjadriť smútok, ktorý cítime. Dáme ti pusu na dobrú noc, otec. Milujeme ťa,” uvádza sa v oficiálnom vyhlásení rodiny, ktorá dodala, že zomrel v spánku. Ed Asner sa narodil v roku 1929 v Kansas City. Jednou z jeho najznámejších úloh je fiktívny televízny novinár Lou Grant v rovnomennom seriáli vysielanom v 70. a 80. rokoch 20. storočia. Za túto úlohu získal v priebehu rokov sedem cien Emmy.

Súčasní diváci si ho najlepšie pamätajú z animovaného filmu Hore, kde nahovoril hlavnú postavu večne nevrlého dedka Carla Fredricksena. V roku 2003 si zahral aj Santa Clausa v komédii s Willom Ferrellom s názvom Vianočný škriatok. Zahral si však aj vo filmoch Pevnosť Apačov v Bronxe s Paulom Newmanom, The Shindig, El Dorado a v televíznych seriáloch Cobra Kai, Grace a Frankie, Smrť nás spája, Zberatelia kostí alebo Hawaii 5-0, American Dad, Simpsonovci a Akty X. V roku 1996 bol uvedený do Siene slávy Akadémie televíznych umení a vied. V 50. rokoch 20. storočia hral na Broadwayi s hercom Jackom Lemmonom, známym z filmov ako Niekto to rád horúce, vo filme Tvár hrdinu.

 

zdroj: twitter, edna.cz, youtube

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago