Categories: Zahraničné správy

SMUTNÁ SPRÁVA: Zomrel ďalší legendárny muzikant zo ZNÁMEJ kapely! Prehral dlhý boj s rakovinou

Vo veku 62 rokov zomrel saxofonista a člen britskej skupiny UB40 Brian Travers. Hudobník po niekoľkých rokoch prehral svoj boj s rakovinou. Kapela oznámila jeho smrť na sociálnej sieti.

“S veľkým zármutkom oznamujeme, že nás opustil náš priateľ, brat a zakladajúci člen skupiny UB40 a hudobná legenda Brian David Travers. Brian zomrel v nedeľu večer v kruhu svojej rodiny po dlhom a hrdinskom boji s rakovinou. Myslíme na Brianovu manželku Lesley, jeho dcéru Listu a syna Jamieho,” uviedla skupina UB40 v príspevku na Facebooku.

Do hodiny od zverejnenia sa pod príspevkom objavili tisíce kondolencií. Ľudia tiež zdieľali skupinové fotografie s legendárnym hudobníkom a vyjadrovali sústrasť jeho blízkym.

Travers je členom birminghamskej skupiny od roku 1978. Spolu s ďalšími zakladajúcimi členmi ju pomenovali podľa formulára, ktorý vydala britská vláda v čase, keď sa vytvárali skupiny pre dávky v nezamestnanosti – Unemployment Benefit Form 40.

Mladí hudobníci sa poznali ako priatelia a každý z nich vedel hrať na iný nástroj. Ich prvé vystúpenie sa konalo v krčme The Hare & Hounds Pub.

Väčší úspech sa dostavil po tom, čo si ich všimla speváčka Chrissie Hynde, ktorá pre nich nahrala dva hity I Got You Babe a Breakfast In Bed. Prvý singel nazvali Food for Thought a v britskej hitparáde sa vyšplhal na štvrté miesto.

Kapela získala celosvetový úspech po roku 1983 a vydaní albumu Labour of Love. Album obsahoval coververziu skladby Falling In Love With You od Elvisa Presleyho a coververziu skladby Red Red Wine od Neila Diamonda. UB40 bola ovplyvnená hudobnými štýlmi, ako sú reggae a ska. Kapela vystupuje dodnes a jej zloženie sa mení len minimálne.

zdroj: facebook, youtube

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago