Categories: Zahraničné správy

SMUTNÁ SPRÁVA zo sveta filmu! Zomrela herecká hviezda mnohých slávnych seriálov!

Zomrel Paxton Whitehead, britský herec a divadelný veterán. Jeho rodina pre magazín The Hollywood Reporter uviedla, že 85-ročný muž zomrel v piatok v nemocnici v Arlingtone vo Virgínii. Herec nominovaný na cenu Tony mal plodnú kariéru a podľa denníka Huffington Post sa v 90. a 2000. rokoch minulého storočia niekoľkokrát objavil v populárnych amerických seriáloch.

Objavil sa aj v dvoch epizódach seriálu Priatelia ako pán Waltham, šéf Rachel Greenovej – postavy, ktorú hrala Jennifer Anistonová. Hosťoval aj vo štvrtej sezóne seriálu Frasier v roku 1996, uviedol ďalej portál.
Herec sa objavil aj v ďalších populárnych reláciách, ako napríklad ‘Caroline in the City’, ‘Ellen’, ‘3rd Rock from the Sun’, ‘The Drew Carey Show’ a ‘Mad About You’.

Naposledy sa v televízii objavil v roku 2007 v epizóde seriálu Zúfalé manželky ako Graham Hainsworth, ako uvádza Huffington Post.

Pán Whitehead začal svoju hereckú kariéru v anglickej Kráľovskej shakespearovskej spoločnosti v roku 1958 a podľa časopisu Entertainment Weekly (EW) debutoval na Broadwayi v roku 1962 v hre “The Affair”.

Medzi jeho najvýznamnejšie divadelné úlohy patria “My Fair Lady” s Richardom Chamberlainom, “The Harlequin Studies” s Billom Irwinom, “Lettice and Lovage” Petra Shaffera, “London Suite” Neila Simona a dlhá rola Sherlocka Holmesa v “Krvavom krucifixu”.

Pán Whitehead sa narodil 17. októbra 1937 v Kente v Anglicku. EW uviedol, že sa o herectvo zaujímal od mladosti a vo veku 17 rokov navštevoval divadelnú školu.

Hojne pracoval aj vo filme, kde debutoval v roku 1986 vo filme “Back To School”, v ktorom si zahral úlohu Dr. Philipa Barbaya – dekana obchodnej školy.

zdroj: ndtv.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago