Categories: Zahraničné správy

Smrteľná hromadná dopravná nehoda: Nákladné auto natlačilo osobné auto na autobus!

Hromadná nehoda na 35. kilometri uzavrela v nedeľu diaľnicu D1 v smere na Prahu v susedných čechách v mieste tesne pred uzáverou, ktorá trvá dva dni z dôvodu demolácie mosta. Na mieste sa zrazili dve nákladné autá, jedno osobné auto a autobus, pričom jedna osoba zahynula. Zasahujú všetky zložky integrovaného systému.

Nehoda na D1 si vyžiadala jednu obeť, potvrdila hovorkyňa stredočeských hasičov Vladimíra Kereková. Záchranky previezli dve deti a dvoch dospelých do nemocníc bez vážnejších zranení.

Na fotografiách z miesta nehody v zúženom úseku je vidieť osobné auto “natlačené” medzi autobus a nákladné auto, ktoré nedobrzdilo a narazilo do neho zozadu. Potom do neho narazilo ďalšie nákladné auto. Podľa spravodajcu Aktu.cz jedna osoba z tohto vozidla na mieste zomrela.

V úseku pred výjazdom na obchádzkovú trasu sa vytvorila kolóna, vodič kamióna nedobrzdil a narazil do stojacich vozidiel.

Polícia dostala hlásenie o nehode o 13:15. “Vodič nákladného vozidla v tomto úseku nedobrzdil, narazil do kolóny stojacich vozidiel a sám, žiaľ, utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,” uviedla policajná hovorkyňa Lucie Nováková. O 15:45 bola obnovená premávka v ľavom jazdnom pruhu a krátko pred 18:00 po uvoľnení cesty bola úplne uvoľnená.

Nehoda sa stala kilometer pred uzavretím diaľnice. Autá nemôžu od soboty večera jazdiť v úseku medzi 21. kilometrom (výjazd Mirošovice) a 34. kilometrom (výjazd Ostředek). Plánovaná uzávierka kvôli demolácii mosta nad diaľnicou pri obci Kalište potrvá do pondelka večera.

zdroj: novinky.cz

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago