Categories: Domáce správy

SMER: Fico po tragédií LUČANSKÉHO ukazuje na Igora Matoviča: MUSÍ PYKAŤ a treba ho vyhnať z Úradu vlády!

Pokus o samovraždu exšéfa polície Milana Lučanského nenechal chladným ani predsedu Smeru Roberta Fica. Tvrdí, že Milan Lučanský bol do väzby posadený bezdôvodne. Môže za to vraj premiér Igor Matovič. Robert Fico neobišiel ani predsedu Hlasu Petra Pellegriniho.

Robert Fico na úvod svojho videa zverejneného na sociálnej sieti FB vyjadril podporu Lučanského rodine. Prešiel aj k jeho policajnej kariére: „Vďaka silnej a hrdej povahe generála boli potrestaní mnohí zločinci a mafiáni.“ Podľa expremiéra patrí Milan Lučanský spolu s bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom, exšéfom Správy štátnych hmotných rezerv Kajetánom Kičurom a bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom do kategórie politických väzňov. Podľa poslanca musí premiér tvrdo pykať za Lučanského pokus o samovraždu a urážať začal aj novinárov: “Ale pykať musia aj hyeny typu Tódovej či Vagoviča a im podobní, ktorí šíria nenávisť a zlosť, ale aj politickí sluhovia, ktorí sedia na prokuratúre či súdoch,” dodáva.

„Matovič musí za tragédiu Lučanského tvrdo pykať. Lebo udalosti okolo generála sú priamym dôsledkom toho, ako Matovič hrubo zneužíva právomoci vo funkcii predsedu vlády,“ tvrdí Fico s tým, že premiéra treba verejne vyhnať z Úradu vlády. Fico si totiž myslí, že zneužívanie trestného práva je riadené priamo z Úradu vlády.

Šéf Smeru vo svojom videu opäť pomenoval svojich politických oponentov tvrdými slovami a spomenul aj Pellegriniho: „Nech Kolíková (ministerka spravodlivosti, pozn. red.) so Šeligom (podpredseda parlamentu, pozn. red.) vyvesia zajtra na Úrade vlády transparent: Tu sedia kati generála Lučanského. Chcem ho vyzvať, aby vyliezol z ulity a postavil sa za svojich nominantov. Len spoločným postupom môžeme ľudí presvedčiť, aby prišli do referenda.“ Milan Lučanský bol do funkcie policajného prezidenta vymenovaný ešte za Pellegriniho vlády.

zdroj: Robert Fico FB

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

3 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago