Categories: Domáce správy

Seniori, POZOR! Podvodník sa vydával za riaditeľa banky, muža pripravil takmer o 19 000€!

V Košiciach momentálne prebieha vyšetrovanie prípadu, kde podvodník podávajúci sa za riaditeľa banky sa snažil okradnúť klienta banky o sumu takmer 18 800 eur.

Klienta zavolal pod zámienkou ochrany jeho peňazí na bankovom účte a vylákal od neho osobné údaje do elektronického bankovníctva. Následne bez jeho vedomia a súhlasu uskutočnil niekoľko transakcií na neznáme účty alebo u obchodníkov. Klient tak prišiel o finančné prostriedky v celkovej hodnote takmer 18 800 eur. Polícia momentálne trestne stíha tohto podvodníka za trestný čin podvodu a získanie prístupu do elektronického bankovníctva.

Klienta jednej z bánk telefonicky kontaktoval neznámy muž, vydávajúci sa za riaditeľa banky, ktorý pod zámienkou ochrany peňazí na bankovom účte poškodeného žiadal, aby zo svojho bankového účtu previedol sumu 4 750 eur na účet vedený v inej banke. Muž sa pravdepodobne preľakol, že o svoje peniaze môže naozaj prísť, a to, že mu volá riaditeľ banky, sa mu asi zdalo dostatočne dôveryhodné, a tak sa ešte v ten istý deň vybral prevod uskutočniť. Našťastie, vďaka triezvemu uvažovaniu pracovníka banky, ktorý muža upozornil, že môže ísť o podvod, k prevodu peňazí nakoniec nedošlo.

To znepokojilo „podvodníka“, ktorý ešte niekoľkokrát telefonicky kontaktoval majiteľa účtu. Nakoniec sa mu podarilo od majiteľa účtu vylákať osobné prihlasovacie údaje do elektronického bankovníctva, odkiaľ bez vedomia a súhlasu majiteľa účtu neoprávnene vykonal 13 transakcií v celkovej sume viac ako 13 700 eur.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre zločin podvodu v súbehu s prečinom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku.

zdroj: Polícia SR – Košický kraj 

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

3 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago