Categories: Zahraničné správy

PRÁVE SA STALO: Streľba pred futbalovým štadiónom strednej školy, hlásia zranených!

Polícia v Ohiu uviedla, že pri streľbe pred futbalovým zápasom na strednej škole boli zranení traja ľudia, pričom ľudia na ihrisku a diváci na tribúnach sa utekali schovať.

Polícia uviedla, že streľba sa ozvala za štadiónom Whitmer High School v Tolede v piatok okolo 21.30 h počas zápasu s Central Catholic High School. Zranený bol študent Whitmeru a dvaja dospelí, uviedla hovorkyňa miestnych škôl Washingtonu Katie Petersová.

“Minulá noc bola strašnou a traumatizujúcou udalosťou,” uviedli v spoločnom vyhlásení policajný náčelník George Kral, starosta Wade Kapszukiewicz a superintendent Kadee Anstadt. “Našťastie… všetky tri obete utrpeli len ľahké zranenia a všetky budú v poriadku.”

 

Napriek predchádzajúcim správam, že dve osoby boli vzaté do väzby, polícia v sobotu uviedla, že nedošlo k žiadnemu zatknutiu. Polícia uviedla, že kamerový záznam “už pomohol pri identifikácii potenciálneho cieľa” a vyšetrovanie pokračuje.

Dispečeri polícii oznámili, že svedkovia nahlásili dve osoby v čiernych lyžiarskych maskách, ktoré strieľali, a vozidlo, ktoré potom ušlo, uviedol denník Toledo Blade. Noviny uviedli, že hra bola prerušená necelých sedem minút pred koncom, keď sa na štadión zišli policajné a hasičské posádky.

“Pri evakuácii sa nezranil žiadny z hostí a my nemôžeme byť na našich študentov, zamestnancov, fanúšikov Whitmeru a hostí z Central Catholic viac hrdí,” povedal Peters. Diváci boli pred vstupom skenovaní kovovou tyčinkou na prítomnosť zbraní a na zápase pracovalo 16 príslušníkov orgánov činných v trestnom konaní. Po tom, ako boli tri obete nájdené v blízkosti futbalového štadióna, ich pred prevozom do nemocníc ošetrili záchranári.

 

Lisa Gonzalezová pre Toledo Blade uviedla, že bola na toalete, keď počula jeden výstrel a vyšla von do chaosu.

 

“Všetci kričali: ‘Strieľajú, strieľajú’ a my sme len utekali,” povedala.

 

Kevin Parkins, riaditeľ strednej katolíckej školy, uviedol, že futbalové zápasy mladších a prvých ročníkov naplánované na sobotu boli zrušené. Vo videopríhovore v piatok večer uviedol, že v utorok sa zhromaždia študenti Central Catholic, aby sa s nimi “porozprávali, podporili ich, ale aj pomodlili”.

 

“Je to príležitosť aj pre vás, rodičov, opatrovníkov, aby ste sa zapojili do rozhovoru so svojimi deťmi,” povedal Parkins, informovala televízia WTOL-TV. “Musíme pokračovať v každodennom boji, aby sme sa uistili, že náš svet, naša krajina, náš štát a naša komunita tu v severozápadnom Ohiu chápe, aký cenný je život,” povedal.

 

 

Zdroj: https://apnews.com/article/sports-football-shootings-ohio-high-school-da5e242248f3a8cfa21765123ef32a5d

 

 

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago