Categories: Zahraničné správy

PRÁVE SA STALO: Pumpár vyzval zákazníka, aby si nasadil rúško. Nahnevaný muž ho zastrelil!

Muž, ktorý si odmietol nasadiť rúško, zastrelil pokladníka na čerpacej stanici v západonemeckom meste Idar-Oberstein. Podľa tlačovej agentúry DPA o víkendovom incidente informoval v pondelok príslušný prokurátor. Muž sa údajne nahneval, že mu pokladník odmietol predať pivo, pretože nemal chránené dýchacie cesty, ako to nariaďujú protiepidemické predpisy v Nemecku.

44-ročný Nemec bol zatknutý a je podozrivý z vraždy. Prokurátor Kai Fuhrmann uviedol, že sa priznal k zabitiu 20-ročného študenta, ktorý bol na čerpacej stanici na brigáde, strelou do hlavy.

Podľa vyšetrovateľov sa podozrivý sťažoval na situáciu okolo pandémie koronavírusu. Cítil sa zahnaný do kúta a povedal, že “nevidí iné východisko”, ako to oznámiť. Pritom mal pocit, že obeť je “zodpovedná za celkovú situáciu, pretože presadzovala pravidlá”, povedal Fuhrmann.

Muž vošiel v sobotu večer do predajnej časti čerpacej stanice bez masky a pri pokladni sa pokúsil zaplatiť za dve balenia piva. Pokladník mu pripomenul požiadavku na rúško, načo zákazník odišiel a podľa vyšetrovania mu pohrozil rukou.

Asi o hodinu neskôr sa muž opäť objavil na čerpacej stanici. Tentoraz mal rúško, vzal si balík pív a išiel k pokladni, kde si rúško zložil. Pokladník ho opäť vyzval, aby si rúško nasadil. Páchateľ potom vytiahol revolver a mladíka zastrelil.

Podozrivého zatkli v nedeľu ráno priamo v policajnom areáli v Idar-Obersteine. “Predpokladáme, že sa chcel vydať,” povedal policajný prezident v Trieri Friedel Durben. “V každom prípade je to zvláštny prípad: Na policajnom prezídiu v Trieri ani v spolkovej krajine Porýnie-Falcko sme zatiaľ nezaznamenali žiadny trestný čin, ktorý by mohol súvisieť s koronavírusom,” uviedol Durben.

zdroj: spiegel.de

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago