Categories: Zahraničné správy

OBROVSKÁ TRAGÉDIA v bare: Pri požiari zahynulo najmenej 12 ľudí, ďalších 40 utrpelo zranenia!

Najmenej 12 ľudí zahynulo a 40 ďalších utrpelo zranenia po tom, čo karaoke bar v južnom Vietname zachvátil mohutný požiar.

Požiar sa rozšíril na druhé a tretie poschodie trojposchodového karaoke salónu v meste Thuận An v provincii Binh Duong v utorok večer okolo 21.00 h.

Oheň sa intenzívne šíril a silnel pomocou zvukovoizolačnej peny a vnútorných drevených konštrukcií, čo prinútilo ľudí v preplnenom bare vyskočiť z okien.

Spomedzi zranených bolo 11 ľudí v kritickom stave a niekoľkým ošetrili zlomené končatiny a zranenia spôsobené pádom z výšky, uviedla oficiálna vietnamská tlačová agentúra.

Požiar pokračoval 40 minút, kým sa ho podarilo uhasiť za pomoci 13 hasičských áut.

Príčina požiaru zostáva neznáma a agentúry ju vyšetrujú.

Fotografie a videá z baru, ktorý sa nachádza v preplnenej obytnej štvrti Hočiminovho mesta, ukazovali obrovské oblaky hustého čierneho dymu valiace sa z baru, keď hasiči na žeriavoch pracovali na uhasení plameňa.

Duong Ba Khuong, 27-ročný zamestnanec baru, povedal pre VN Express International, že sa to začalo po tom, ako počul niekoľko výbuchov na prvom a druhom poschodí budovy.

Niektorí zamestnanci to išli skontrolovať a videli stĺpy dymu, povedal a dodal, že použili miniatúrne hasiace prístroje, ale tie boli pred mohutným požiarom zbytočné.

“Keď vypukol požiar, tak som spanikárila a utekala som do bezpečia a nepamätám si, ako sa to stalo,” povedala štátnym médiám svedkyňa, ktorá sa predstavila len ako Quynh.

Karaoke bary si v krajine získali obrovskú popularitu v priebehu krajiny, pričom v Hočiminovom Meste vzniklo niekoľko vychytených karaoke salónov. Nedostatočné bezpečnostné normy na miestach však vyvolali obavy úradov.

Premiér Pham Minh Chinh v stredu nariadil ministerstvu verejnej bezpečnosti a provinčným orgánom, aby vyšetrili príčinu požiaru.

Chinh tiež nariadil mestám a provinciám v celej krajine juhovýchodnej Ázie, aby zvýšili bezpečnostné normy v zariadeniach vrátane karaoke barov.

zdroj: trendsmaza.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago