Categories: Zahraničné správy

OBROVSKÁ TRAGÉDIA! Streľba na oslavách nového roka si vyžiadala najmenej deväť životov!

Polícia uviedla, že v sobotu neskoro večer po oslavách lunárneho nového roka, na ktorých sa zúčastnili tisíce ľudí, zahynulo pri masovej streľbe v jednom z podnikov v meste východne od Los Angeles najmenej deväť ľudí.

Streľba v Monterey Parku bola nahlásená o 22:22 a došlo k nej v bližšie nešpecifikovanom podniku na Garvey Ave, uviedol seržant Bob Boese z oddelenia šerifa okresu Los Angeles. Strelcom je muž, uviedol Boese v nedeľu skoro ráno. Nebolo jasné, či sa po ňom stále pátra, či bol chytený alebo je medzi zabitými.

Úrady neposkytli žiadne informácie niekoľko hodín po tom, čo na hlásenia o streľbe reagovali desiatky policajtov.

Monterey Park je mesto s približne 60 000 obyvateľmi s veľkým počtom ázijských obyvateľov, vzdialené asi 16 kilometrov od centra Los Angeles.

Podľa databázy The Associated Press/USA Today o masových vraždách v USA išlo o piatu masovú streľbu v USA tento mesiac a najsmrteľnejšiu, odkedy bolo v škole v texaskom meste Uvalde zabitých 21 ľudí. Najnovšie násilie prichádza dva mesiace po tom, čo bolo v nočnom klube v Colorado Springs zabitých päť ľudí.

Seung Won Choi, ktorý vlastní reštauráciu Clam House s grilom s morskými plodmi oproti miestu, kde došlo k streľbe, pre Los Angeles Times povedal, že do jeho podniku vtrhli traja ľudia a povedali mu, aby zamkol dvere.

Títo ľudia tiež Choiovi povedali, že tam bol strelec so zbraňou, ktorý mal pri sebe viacero nábojov. Choi uviedol, že sa domnieva, že k streľbe došlo v tanečnom klube.

Boese neuviedol meno podniku, ale povedal, že sa nachádza v bloku 120 na Garvey Ave. Jedným z podnikov v tomto bloku je tanečné štúdio Star Ballroom, kde sa podľa kalendára na jeho webovej stránke od 20.00 do 23.30 hod. konalo podujatie s názvom “Star Night”.

Wong Wei, ktorý býva neďaleko, povedal denníku Los Angeles Times, že jeho priateľ bol v ten večer na záchode v tanečnom klube, keď sa začala streľba. Keď vyšla von, uviedol, že videla strelca a tri telá.

Priateľ potom okolo 23.00 h utiekol do svojho domu, povedal Wei a dodal, že jeho priatelia mu povedali, že strelec zrejme strieľal bez rozdielu z dlhej zbrane. “Nevedia prečo, a tak utekajú,” povedal novinám.

K streľbe došlo v blízkosti miesta, kde sa tisíce ľudí zúčastnili na oslavách lunárneho nového roka. V sobotu sa začal dvojdňový festival, ktorý je jedným z najväčších podujatí lunárneho nového roka v južnej Kalifornii.

Na videách zverejnených na sociálnych sieťach bolo vidieť, ako ľudí nakladajú na nosidlá a ukladajú do sanitiek. Na ďalších fotografiách bolo vidieť zakrvavené a obviazané obete, ktoré na parkovisku ošetrovali hasiči z Monterey Parku.

zdroj: apnews.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

3 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago