Categories: Zahraničné správy

OBROVSKÁ TRAGÉDIA! Šesťročný chlapec postrelil v škole svoju učiteľku!

Šesťročný žiak postrelil a zranil učiteku na svojej škole vo Virgínii počas piatkovej hádky v triede prvého stupňa, informovala polícia a predstavitelia školy v meste Newport News.

Odborníci uviedli, že streľba v škole, do ktorej je zapojený 6-ročný chlapec, je mimoriadne zriedkavá, pričom zákony štátu Virgínia obmedzujú spôsoby, akými môže byť dieťa v tomto veku potrestané za takýto trestný čin.

Polícia uviedla, že pri streľbe na základnej škole Richneck nebol zranený žiadny žiak. Učiteľka – žena vo veku 30 rokov – utrpela život ohrozujúce zranenia. Jej stav sa do neskorého popoludnia trochu zlepšil, uviedol náčelník polície v Newport News Steve Drew.

“Nemali sme tu ešte situáciu, že by niekto chodil okolo školy a strieľal,” povedal Drew novinárom a neskôr dodal, že streľba nebola nehoda.

Drew uviedol, že študent a učitelka sa poznali z prostredia triedy.

Povedal, že chlapec mal v triede pištoľ a vyšetrovatelia sa snažia zistiť, kde ju získal. Policajný šéf neposkytol ďalšie podrobnosti o streľbe, hádke ani o tom, čo sa stalo vo vnútri školy.

Joselin Gloverová, ktorej syn chodí do štvrtej triedy, povedala novinám The Virginian-Pilot, že dostala textovú správu zo školy, v ktorej sa uvádza, že jedna osoba bola postrelená a druhá je vo väzbe.

“Srdce sa mi zastavilo,” povedala. “Bola som vystrašená, veľmi nervózna. Rozmýšľala som, či ten človek je môj syn.”

Carlos, jej 9-ročný syn, bol na prestávke. Povedal však, že on a jeho spolužiaci sa čoskoro ukryli v zadnej časti triedy.

“Väčšina celej triedy plakala,” povedal Carlos novinám.

Rodičia a žiaci sa opäť stretli pri dverách telocvične, informovali verejné školy v Newport News prostredníctvom Facebooku.

Policajný šéf sa konkrétne nevyjadril k otázkam, či sú úrady v kontakte s rodičmi chlapca, ale uviedol, že toto vyšetrovanie vedú členovia policajného oddelenia.

“Boli sme v kontakte s naším prokurátorom commonwealthu (miestnym prokurátorom) a niektorými ďalšími subjektmi, aby nám pomohli čo najlepšie zabezpečiť služby pre tohto mladého muža,” povedal Drew.

Newport News je mesto s približne 185 000 obyvateľmi na juhovýchode Virgínie, ktoré je známe svojou lodenicou, v ktorej sa stavajú lietadlové lode a iné plavidlá amerického námorníctva.

Podľa webovej stránky ministerstva školstva Virgínie má Richneck približne 550 žiakov, ktorí navštevujú materskú školu až piatu triedu. Predstavitelia školy už uviedli, že v pondelok sa v škole nebude vyučovať.

“Dnes naši žiaci dostali lekciu o násilí páchanom strelnými zbraňami,” povedal George Parker III, školský inšpektor v Newport News, “a o tom, čo môžu zbrane spôsobiť, aby narušili nielen vzdelávacie prostredie, ale aj rodinu, komunitu.”

Zákony štátu Virgínia neumožňujú súdiť šesťročné deti ako dospelých.

Okrem toho je 6-ročné dieťa príliš malé na to, aby bolo v prípade uznania viny odovzdané do starostlivosti ministerstva spravodlivosti pre mladistvých.

Sudca pre mladistvých by však mal právomoc odňať rodičom opatrovníctvo a zveriť dieťa do pôsobnosti ministerstva sociálnych služieb.

Streľba v škole, do ktorej je zapojené 6-ročné dieťa, je mimoriadne zriedkavá, povedal James Alan Fox, kriminológ z bostonskej Northeastern University.

zdroj: apnews.com

 

 

 

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago