Categories: Zahraničné správy

OBROVSKÁ TRAGÉDIA! Ozbrojený muž zastrelil policajta a ďalšiu osobu: Zranil troch ľudí a napokon sám prišiel o život

Muž zastrelil dopravného policajta v Toronte počas obedňajšej prestávky a v pondelok zabil ďalšiu osobu a zranil tri ďalšie osoby, než polícia podozrivého vypátrala a zabila na cintoríne, uviedli úradníci.

Úrady vydali núdzové upozornenie do telefónov, v ktorom uviedli, že vyšetrujú aktívneho strelca po dvoch streľbách v Mississauge a Miltone v provincii Ontario.

“V reštaurácii Tim Horton’s si kupoval jedlo a kávu,” povedal starosta Toronta John Tory o reťazci s koblihami a kávou.

Tory pre agentúru Associated Press uviedol, že sa s konstáblom Andrewom Hongom stretol už skôr.

Šéf torontskej polície James Ramer uviedol, že Hong z dopravnej služby bol zastrelený z bezprostrednej blízkosti. Štyridsaťosemročný Hong bol 22-ročným veteránom policajného zboru. Ženatý otec dvoch detí sa v Mississauge zúčastňoval na spoločnom cvičení s policajtmi z regiónov Peel a York.

“Počas obedňajšej prestávky bol zastrelený pri nevyprovokovanom, a dovolím si povedať, že pri útoku zo zálohy,” povedal policajný náčelník regiónu Peel Nishan Duraiappa. “Pri tom istom incidente utrpela druhá obeť zranenia, ktoré jej zmenili život, a v súčasnosti sa lieči.”

Duraiappa uviedol, že ozbrojený podozrivý potom z miesta činu ušiel na čiernom vozidle Jeep Cherokee. Krátko nato v Miltone polícia dostala informáciu o streľbe, ktorá si vyžiadala jednu obeť a dve ďalšie osoby boli zranené. Uviedol, že podozrivý potom z miesta činu ušiel a zomrel po policajnej interakcii na cintoríne v Hamiltone v provincii Ontario.

Hamiltonská polícia prostredníctvom Twitteru potvrdila, že v súvislosti s vyšetrovaním streľby v Mississauge a Miltone bola jedna osoba zadržaná a vyhlásená za mŕtvu. Šéf hamiltonskej polície uviedol, že podozrivý zomrel na hamiltonskom cintoríne.

Špeciálna vyšetrovacia jednotka Ontária uplatnila svoj mandát na mieste smrti podozrivého. Jednotka sa zapája, keď dôjde k úmrtiu alebo vážnemu zraneniu s účasťou polície.

Polícia zosnulého podozrivého neidentifikovala.

Polícia v núdzovom upozornení pre verejnosť uviedla, že hľadá ukradnutý čierny Jeep Cherokee a podozrivého oblečeného v čiernom so stavebnou vestou.

“Tak ako všetci Ontarijčania som zdesený dnešným nezmyselným násilím vrátane zabitia torontského policajta,” uviedol na Twitteri ontarijský premiér Doug Ford. “Som veľmi vďačný orgánom činným v trestnom konaní, že túto situáciu ukončili. Nech je spravodlivosť pre zabitých a zranených rýchla.”

Konstáblka peelskej regionálnej polície Heather Cannonová neskôr uviedla, že výstraha pre verejnosť už nie je v platnosti.

zdroj: apnews.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago