Categories: Domáce správy

OBROVSKÁ TRAGÉDIA! 63-ročný muž náhle vošiel pod kolesá dodávky a zrážku neprežil!

Včera večer, pravdepodobne svojou vlastnou neopatrnosťou, prišiel o život 63-ročný muž, ktorý náhle vstúpil do jazdnej dráhy vozidla zn. Mercedes. Zrážke už nebolo možné zabrániť, chodec, žiaľ, svojim zraneniam podľahol.

Ako informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, podľa doterajších zistení 57-ročný občan Českej republiky šoféroval dodávku Mercedes Sprinter, keď na neho zatrúbil vodič Škody Octavia, ktorá stála v protismere na krajnici. Vodič Mercedesu spomalil, či niekto nepotrebuje pomoc a v tom mu do jazdnej dráhy z pravej strany vozovky náhle vstúpil chodec.

„Vodič Mercedesu už zrážke s náhlou a neočakávanou prekážkou zabrániť nedokázal. Po náraze chodca odhodilo vpravo v smere jazdy vozidla, kde sčasti dopadol na chodník,” povedala Ivanová. Ako ďalej uviedla, podľa informácií získaných na mieste počas dokumentovania dopravnej nehody chodec opakovane vbiehal na vozovku pred prichádzajúce autá. To, či bol chodec pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok, bude podľa hovorkyne zisťované pri nariadenej pitve. „Dychová skúška, ktorej podrobili vodiča Mercedesu, nepreukázala prítomnosť alkoholu v jeho dychu,” uviedla Ivanová.

Po zdokumentovaní nehody, aj za účasti znalca z odboru cestná doprava, bolo podľa hovorkyne začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. „To, prečo chodec náhle vošiel pred prichádzajúce vozidlo, či tak skutočne urobil ešte niekoľkokrát predtým, alebo čo bolo skutočnou príčinou zrážky, ktorá skončil tragédiou, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania michalovských dopravných policajtov,” dodala Ivanová.

zdroj: Polícia SR – Košický kraj

 

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago