Categories: Zahraničné správy

OBROVSKÁ TRAGÉDIA: 23-ročný muž zastrelil svoju rodinu a potom aj seba. Medzi obeťami je aj päťročné dievčatko!

Rodinné nezhody, ktoré vyústili do masovej streľby, pri ktorej zahynulo šesť ľudí vrátane päťročného dievčatka a samotného podozrivého z útoku. Takto britská polícia vedie vyšetrovanie štvrtkového masakru v Plymouthe.

Vyšetrovatelia už identifikovali podozrivého zo streľby. Je ním 23-ročný Jake Davison, ktorý pracoval ako žeriavnik. Vyšetrovatelia tvrdia, že mladý muž sa obliekol celý v čiernom, vzal poloautomatickú zbraň a vo štvrtok odišiel do domu na Biddick Drive. Niekoľko svedkov uviedlo, že vykopol dvere domu a začal strieľať na ľudí vo vnútri, pravdepodobne členov svojej rodiny, píše Daily Mail.

Sedemdesiatsedemročná Sharron Turnerová, ktorá žije neďaleko miesta streľby, uviedla, že útočník zastrelil mladú matku a jej malú dcéru, ktorá mala asi päť rokov, v dome.

“Počuli sme niekoľko hlasných rán, ktoré vraj zneli ako výstrely,” povedal Turner pre Times. “Potom vbehol do parku a ozvali sa ďalšie výstrely. Počula som, že niekto povedal, že zastrelil svojho brata,” dodala.

“Najprv sa ozval krik a potom výstrely – na začiatku tri, možno štyri. Vtedy strelec vykopol dvere domu a začal náhodne strieľať… vybehli z domu,” povedal BBC ďalší svedok.

Robert Pinkerton, ďalší svedok prípadu, pre BBC povedal, že “zašiel za roh” a “narazil na chlapa s brokovnicou”. Povedal, že muž bol oblečený celý v čiernom.

Po streľbe útočník utiekol cez park za domom, pričom zabil dvoch ľudí venčiacich svojich psov, a ďalší muž bol zastrelený na Henderson Place. Nakoniec Davison obrátil zbraň proti sebe, uvádza Daily Mail. Pri útoku zomreli dve ženy, päťročné dievča, dvaja muži a samotný Davison.

Vyšetrovatelia teraz skúmajú telefóny, počítače a ďalšie dôkazy z domu strelca. Otázkou je, ako Davison získal poloautomatickú zbraň v krajine s prísnymi kontrolami. Polícia sa zatiaľ nevyjadrila k tomu, či Davisona poznala alebo či mal mladík nejaké problémy so zákonom.

zdroj: news.sky.com

 

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago