Krabie tyčinky sú populárnou pochúťkou, ale mnohí konzumenti nemajú jasno o tom, ako sa vyrábajú.
Zábery z továrne, kde sa tieto produkty spracúvajú, mnohých odradili od ich konzumácie. Proces výroby zahŕňa mletie bielej hmoty, ktorá nemá nič spoločné s krabím mäsom.
Výroba sa začína spracovaním zmrazených plátov rybieho mäsa, často tresky aljašskej. Táto biela hmota ešte nemá chuť, takže je potrebné ju rozmixovať a pridať ďalšie ingrediencie. K hmotu pridajú veľké množstvo škrobu, cukor, bielkovinový prášok a ďalšie umelé dochucovadlá. Potom pridajú ľad pre udržanie nízkej teploty, znovu mixujú a dochucujú rastlinným olejom, soľou a glutamanom sodným.
Keď sa zmes začne chuťou podobať na skutočné krabie mäso, znovu sa mixuje a potom sa pod vysokým tlakom vytlačí, aby neobsahovala vzduchové bubliny. Potom sa mäsová hmota vylisuje na tenké pláty a niektoré časti sú zafarbené farbivom, aby pripomínali krabie mäso. Nakoniec stroje mäso formujú až do tvaru, ktorý poznáme z obchodu. Je obalené do farbiva, aby vyzeralo ako typické ružové tyčinky s bledým vnútrom.
Mnohí ľudia boli znechutení zábermi z výroby na sociálnych sieťach a prisahali, že už krabie tyčinky jesť nebudú. Iní sa nechcú vzdať obľúbenej pochúťky, ktorú radi dávajú do šalátov a niektorí podotkli, že by si mali radšej pozrieť zábery z výroby párkov a salám.
zdroj: youtube
Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…
V zime, keď sa od decembra do marca vlhkosť v domoch kondenzuje, sa mnohí z…
"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…
Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…
Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…
Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…