Categories: Domáce správy

Bratislavskí policajti zastavili v blízkosti hraničného priechodu Čunovo – Rajka opitého kamionistu, pri kontrole nafúkal viac ako 2 promile!

V sobotu (29.01.2022) krátko po 10.00 h spozorovali policajti nákladné motorové vozidlo zn. MAN, ktoré išlo po diaľnici D2 v smere do Maďarska v jazdnom pruhu, v ktorom je dopravnou značkou zakázaná jazda nákladným vozidlám nad 7,5 t. Policajti vozidlo v blízkosti hraničného priechodu Čunovo – Rajka zastavili a vodiča podrobili kontrole.
Pri nej mu bola dychovou skúškou nameraná hodnota 1,07 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 2,25 promile. Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a následne bol 38-ročný vodič obmedzený na osobnej slobode. Po vykonaní potrebných úkonov bolo 38-ročnému občanovi Ukrajiny vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
Nasledujúci deň (30.01.2022) spozorovala hliadka dopravnej polície na ceste II/503 v smere od Perneku na Pezinskú Babu nákladné vozidlo zn. Toyota. Pozornosti hliadky neunikla skutočnosť, že vozidlo malo na oboch kolesách na ľavej strane defekt a jazdilo na diskoch. Bezodkladne ho zastavilo a vodiča pri následnej kontrole podrobili dychovej skúške. Tou bola vodičovi nameraná hodnota 0,63 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 1,31 promile. Obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 48-ročný Rastislav z Bratislavy.
Bratislavská polícia OPÄTOVNE apeluje a vyzýva vodičov, aby nesadali za volant pod vplyvom alkoholu. Buďte na cestách voči sebe ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožívajte
redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

3 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago