Categories: Zahraničné správy

AKTUÁLNE! Záchranárka, ktorá sa snažila zachrániť obeť nehody netušila, že ošetruje svoju smrteľne zranenú dcéru!

Kanadská záchranárka, ktorá minulý týždeň zasahovala pri dopravnej nehode a snažila sa pomôcť dospievajúcej obeti, nevedomky ošetrovala svoju vlastnú dcéru.

Keď Jayme Ericksonová prišla 15. novembra na miesto nehody na zľadovatenom úseku diaľnice v Alberte, našla dospievajúce dievča s ťažkými zraneniami, o ktorých Ericksonová vedela, že sú pravdepodobne smrteľné. Vzhľadom na závažnosť zranení dievčaťa ju Ericksonová nemohla spoznať.

Ericksonová pracovala takmer pol hodiny, aby dievča vybrala z vozidla, a zostala s ňou, pokým tínedžerku nemohli letecky previezť do neďalekej nemocnice v Calgary.

Keď sa Ericksonová po skončení zmeny vrátila domov, privítali ju policajti, ktorí jej povedali, že obeťou nehody sa stala jej 17-ročná dcéra Montana. Oznámili jej, že zranenia “nie sú zlučiteľné so životom” a Montana bola odpojená od prístrojov.

Kriticky zranený pacient, ktorého som práve ošetrovala, bol moje vlastné telo a krv. Moje jediné dieťa. Moje mini ja. Moja dcéra Montana,” napísala rodine a priateľom. “Hoci som vďačná za 17 rokov, ktoré som s ňou prežila, som zdrvená a zostávam v úžase. Čím by si sa stala, moje dievčatko? Kým by si bola?

“Som zdrvená. Som zlomená. Chýba mi kúsok mňa. Zostalo mi pozbierať kúsky a očakáva sa, že budem pokračovať.”

V utorkovom rozhovore s novinármi v obci Airdrie Ericksonová, obklopená rodinou a kolegami, vzdala chválu svojej “ohnivej” dcére. “Bola to bojovníčka a bojovala až do dňa, keď zomrela, a bola krásna,” povedala. “Bola taká krásna.

Richard Reed, priateľ a kolega záchranár, sa viackrát zrútil, keď novinárom rozprával o mieste nehody, kde auto s dvoma dospievajúcimi dievčatami, ktoré sa vracali z venčenia psov, stratilo kontrolu a zrazilo ho protiidúce nákladné auto.

Vodičovi sa podarilo vozidlo opustiť, ale spolujazdkyňa Montana zostala uväznená. Ericksonová bola na mieste nehody prvá a neskôr vyjadrila smútok a sklamanie svojho manžela, že rodina pravdepodobne príde o dcéru.

“Ako rodič aj ako prvý záchranár vám môžem povedať, že toto je viac než nočná mora, ktorú si ktokoľvek z nás mohol predstaviť,” povedal Reed.

Ericksonová povedala, že chcela, aby sa svet dozvedel o dcére, ktorú stratila. “Keby ste boli jej priateľ, zúrivo by vás milovala. Milovala by vás až na koniec sveta a späť a urobila by pre vás čokoľvek. Bola to bojovníčka. A bojovala,” povedala.

Montana, ktorá súťažne plávala a mala ambície študovať na právnickej fakulte, mohla dať “posledný dar” tým, ktorí to potrebovali. “Bola schopná darovať svoje orgány a z jej orgánov dva, ktoré boli darované, boli život zachraňujúce,” povedala Ericksonová. “Sme veľmi šťastní, že naše dievčatko žije ďalej prostredníctvom iných a že v dôsledku tejto tragédie zachránila ďalších ľudí. Vieme, že by si to želala, a sme na ňu veľmi hrdí a bude nám veľmi, veľmi chýbať.”

zdroj: theguardian.com

 

 

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

3 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago