Categories: Zahraničné správy

AKTUÁLNE! Pred detským domovom sa objavila záhadná kovová schránka. Keď ju policajti otvorili, neverili svojim očiam!

Pred vchodom do Detského domova Janusza Korczaka v Długiem (Podkarpackie vojvodstvo, Poľsko) bola objavená kovová skrinka obalená reťazou a zabezpečená zámkom.

V súvislosti s týmto záhadným nálezom volali vedenie inštitúcie políciu. V skrinke sa nachádzali sladkosti a hotovosť – presne 100 000 złotých.

Zamestnanec detského domova si v sobotu ráno okolo 7:00 všimol pred vchodom stojacu kovovú skrinku. Zaregistroval tiež odchádzajúcu osobu z pozemku – nie je jasné, či išlo o muža alebo ženu. Táto osoba nereagovala na pokusy o kontakt. Skrinka bola zabezpečená hrubým reťazom a zámkom so šifrou. K balíku bola pripojená ručne napísaná poznámka: “Prosím, nebojte sa. Balík je dar. Nič nebezpečné.” Vedenie inštitúcie nahlásilo prípad polícii. Na miesto boli vyslaní policajti a pyrotechnici, ktorí vykonali prehliadku.

Medzitým sa s redakciou portálu Krosno 112 spojila anonymná osoba, ktorá poskytla kód k zámku. Boli to štyri číslice: 7777. “Pán sa ani nepredstavil, povedal, že chce zostať anonymný. Povedal, že tento telefón má veľa spoločného s detským domovom v Długiem,” hovorí Marcin Mikosz, šéfredaktor portálu Krosno112. Ako dodáva, rozhovor s darcovom bol “veľmi záhadný a veľmi krátky.”

Redakcia sa spojila s riaditeľkou detského domova. “Telefonicky prenesený kód bol správny a po otvorení skrinky policajtom sa ukázalo, že skrinka je plná sladkostí a bankoviek, ktoré v súčte tvoria sumu 100 000 zł,” informuje portál. Identita štedrého darcu zostáva tajomstvom. Inštitúcia overí pravosť bankoviek. Zatiaľ Detský domov v Długiem nekomentuje tento netypický dar. Polícia v Krosne potvrdila, že sa takáto situácia odohrala. Darcu nehľadajú a polícia nevedie vyšetrovanie v tejto veci.

 

zdroj: tvn24.pl/

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago