Categories: Zahraničné správy

AKTUÁLNE! Po streľbe v nočnom klube je v nemocnici 9 ľudí, páchateľ je na úteku!

Pri rannej streľbe v nočnom klube v centre Clevelandu skončilo v nemocnici deväť ľudí, ale podľa úradov neboli hlásené žiadne obete.

Polícia uviedla, že podľa predbežných informácií niekto spustil paľbu na skupinu ľudí v štvrti Warehouse District v nedeľu krátko pred pol treťou ráno, keď sa kluby zatvárali. Podozrivý potom z miesta činu ušiel.

Náčelník clevelandskej polície Wayne Drummond uviedol, že zasiahnutých bolo sedem mužov a dve ženy vo veku od 23 do 38 rokov. Jeden z mužov bol vážne zranený, zatiaľ čo zranenia ostatných boli podľa neho ľahké.

Policajti zaradení do týždennej služby v okrese dorazili rýchlo a poskytli lekársku pomoc, po ktorej boli obete prevezené do zdravotníckeho centra MetroHealth. Po podozrivom sa pátralo a vyšetrovatelia hľadali záznamy z mnohých kamier v oblasti a prisľúbili, že zábery podozrivého rozošlú spravodajským organizáciám.

Polícia uviedla, že v tejto chvíli nič nenasvedčuje tomu, že by v niektorom z klubov došlo k nejakému incidentu, ktorý by predchádzal streľbe.

Bezprostredne neboli hlásené žiadne zatknutia. Polícia požiadala každého, kto má informácie o streľbe, aby ju kontaktoval.

Starosta mesta Justin Bibb to označil za “tragický a smutný deň”, ktorý “skutočne poukazuje na obrovský problém so zbraňami, ktorý máme nielen v Clevelande, nielen v Ohiu, ale v celej tejto krajine”. Bibb vyzval štátnych a národných zákonodarcov, aby dali vedeniu mesta viac nástrojov na potláčanie šírenia strelných zbraní.

“Už ma nebaví dostávať tieto telefonáty neskoro v noci,” povedal. “Je mi zle z toho, že počúvam od našich obyvateľov a obetí násilia páchaného strelnými zbraňami a republikáni nás ako starostov obviňujú z násilnej trestnej činnosti. Potrebujeme ich pomoc.”

Úradníci uviedli, že v okrese je každý víkend k dispozícii veľká policajná prítomnosť a policajti a pracovníci prvého kontaktu boli schopní okamžite reagovať spolu s členmi oddelenia šerifa.

Drummond povedal, že strelec sa rozhodol strieľať do davu napriek viditeľnej prítomnosti policajtov a ani pridanie “ďalších 2 000 policajtov” by nezastavilo to, čo sa stalo. Vyzval na “komplexný” prístup zahŕňajúci “hospodársky rozvoj, prevenciu, intervenciu, príležitosti”, ktorý by pomohol zmeniť situáciu.

zdroj: apnews.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago