Categories: Zahraničné správy

AKTUÁLNE! OBROVSKÉ nešťastie na fašiangoch: Pri nehode sa zranilo najmenej 15 ľudí!

Počas sobotňajšieho karnevalového sprievodu v Reisenbergu juhovýchodne od rakúskeho hlavného mesta Viedeň sa zranilo 15 ľudí, z toho jeden vážne.

Krátko pred 18.00 h došlo k nehode s dodávkovým vozidlom. Jeden muž utrpel vážne zranenia a bol vrtuľníkom prevezený do univerzitnej nemocnice Meidling vo Viedni, informoval hovorca Notruf NÖ Philipp Gutlederer. Sonja Kellnerová z dolnorakúskeho Červeného kríža informovala, že 14 ľudí bolo ľahko zranených. V službe bol veľký kontingent pomocníkov.

Podľa Gutlederera k nehode došlo v zákrute. Nasadených bolo desať sanitiek, z toho jedna rýchla zdravotná pomoc. Pôvodne boli zalarmované dva záchranné vrtuľníky.

Vozidlo bolo zaistené na príkaz prokuratúry vo Wiener Neustadte, uviedla v nedeľu polícia. Bočná stena nízkeho nakladača sa údajne zlomila, z vozidla vypadlo niekoľko účastníkov. Zranenia utrpelo 15 ľudí, z toho jeden vážne. Jedným z nich bol 43-ročný muž z okresu Baden.

46. karnevalový sprievod v Reisenbergu sa už takmer skončil, keď sa krátko pred 18.00 h pri odbočovaní z Mühlgasse na B60 zlomila bočná stena vozňa, informovali miestni hasiči. Mnohí účastníci spadli na vozovku alebo do priekopy.

V tom čase sa v blízkosti miesta nehody nachádzali stovky ľudí. Boli medzi nimi aj Laura Tötzerová a Anna Schreierová: “Stáli sme ďalej a sledovali sme, ako sa bočná stena auta za zákrutou vylomila. Najprv sme počuli len rozbíjanie skla a už boli cestujúci vymrštení z auta. Snažili sme sa im pomôcť, a hoci väčšina z nich vstala sama, niektorí boli zranení. Záchranná služba bola rýchlo na mieste a uzavrela okolie,” opísali situáciu očité svedkyne Laura Tötzerová a Anna Schreierová z Gramatneusiedlu.

V službe bolo veľké množstvo pomocníkov, ktorí sa starali o zranených. Jeden 43-ročný muž bol s vážnymi zraneniami letecky prevezený do viedenskej nemocnice. Podľa dolnorakúskeho Červeného kríža utrpelo 14 ľudí ľahké zranenia, deväť z nich bolo ošetrených v nemocnici.

zdroj: noen.at

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago