Categories: Zahraničné správy

AKTUÁLNE! Do účastníkov pohrebu NARAZIL KAMIÓN, zahynulo až 19 ľudí a 22 ďalších utrpelo zranenia!

Pri dopravnej nehode v južnej Číne zahynulo v nedeľu skoro ráno 17 ľudí a 22 ďalších utrpelo zranenia v čase, keď sa na juhu Číny rozbehol každoročný sviatok lunárneho Nového roka, informovali úrady.

K nehode došlo pri meste Nan-čchang v provincii Ťiang-si, uviedla miestna dopravná správa. Nebolo jasné, koľko vozidiel alebo akých typov sa zúčastnilo a príčina sa vyšetruje, uviedla brigáda.

Internetová stránka Jimu News citovala miestneho obyvateľa, ktorý uviedol, že obeťami boli smútiaci z dediny Taoling, ktorí si postavili pohrebný stan na okraji cesty, ako je to bežné na čínskom vidieku, a zrazil ich prechádzajúci kamión, keď sa ráno chystali na cestu do miestneho krematória.

Niekoľko obetí boli jej susedia, povedala žena – identifikovaná len priezviskom Deng – pre stránku, ktorú vydávajú noviny Hubei Daily so sídlom v susednej provincii.

Jimu citoval ďalšieho neidentifikovaného dedinčana, ktorý potvrdil túto verziu udalostí a dodal, že miesto činu už bolo vyčistené. Stav zranených nebol známy.

Veľké dopravné nehody, ktoré často spôsobujú unavení vodiči a zle udržiavané alebo preťažené vozidlá, boli v minulosti časté, ale prísnejšie predpisy v posledných rokoch znížili ich frekvenciu.

V čase sviatkov, ktoré sú v Číne najdôležitejšie pre rodinné stretnutia, keď sa desiatky miliónov migrujúcich pracovníkov vracajú do svojich rodných miest, sa zdvojnásobuje úsilie o kontrolu stavu vozidiel a vodičov a počtu cestujúcich.

Po skončení väčšiny obmedzení COVID-19 sa očakáva, že počet takýchto ciest sa v tomto roku zdvojnásobí na viac ako 2 miliardy v období týždenného festivalu, ktorý sa tento rok začína 22. januára, a v jeho okolí.

zdroj: apnews.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

3 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago