The map, 2013, based on 1.1 billion users

V juhovýchodnej časti Austrálie sa stala strašná tragédia, kedy v dôsledku zrážky dvoch vlakov prišiel o život mladý učeň. Bežný výcvik na železnici sa zmenil na katastrofu, ktorá si vyžiadala život Chrisa O’Briena a zranila ďalšie dve osoby. Spoločnosti Queensland Rail, ktorá zodpovedá za nehodu, hrozí pokuta vo výške niekoľkých miliónov eur.

Nehoda sa odohrala 18. júna 2021 vo Westwoode v severnej časti austrálskeho štátu Queensland, no súdne pojednávania stále pokračujú. Rušňovodič v zácviku, Chris O’Brien, zahynul po zrážke vlaku, ktorý mal riadiť, s nákladným vlakom na prevoz uhlia. Po prvotnom vyšetrovaní bola obvinená vlaková spoločnosť Queensland Rail, ktorej za údajné priestupky hrozí pokuta v celkovej výške viac ako štyroch miliónov eur.

Vyšetrovatelia zistili, že lokomotíva spoločnosti Queensland Rail, používaná na výučbu nových vodičov, išla v opačnom smere než mala. Zrážka s vlakom na prevoz uhlia spoločnosti Aurizon nastala o 11:26 miestneho času. Rušeň a päť ďalších vozňov bolo značne poškodených, z troch pasažierov jeden zahynul a ďalší dvaja utrpeli početné zranenia.

Úrad národného regulačného orgánu pre bezpečnosť železníc (ONRSR) vzniesol proti spoločnosti Queensland Rail tri obvinenia. ONRSR tvrdí, že spoločnosť sa mala dopustiť porušenia zákona o bezpečnej jazde na železnici (RNSL) a na súde bude usilovať o zabezpečenie bezpečnej železničnej prevádzky a dôvery verejnosti. Ďalšie súdne pojednávanie sa uskutoční v júni.

Spoločnosť Queensland Rail je zarmútená tým, čo sa stalo, a súcití s rodinami obetí: “Je nám ľúto, že sme prišli o kolegu. Súcitime ako s rodinou zosnulého, tak aj s rodinami ďalších dvoch našich zamestnancov. Bezpepečnosť železničnej dopravy je u nás na prvom mieste.

zdroj: dailymail.co.uk

Podobné články

SMUTNÁ SPRÁVA! Vo veku len 28 rokov náhle zomrel známy mladý herec!

Zomrel herec Nickelodeon a Disney Channel Jansen Panettiere, brat herečky Hayden Panettiere.…

SMUTNÁ SPRÁVA! Vo veku 88 rokov zomrela ďalšia herecká legenda!

Herec Josef Somr zomrel vo veku 88 rokov. Vo filmoch stvárnil viac…

SMUTNÁ SPRÁVA: Vo veku len 34 rokov zomrel známy spevák. Ostali po ňom dve malé deti!

Tom Parker, spevák britskej chlapčenskej skupiny The Wanted, zomrel vo veku 33…

OBROVSKÁ TRAGÉDIA! Dvanásťročné dievča NEPREŽILO kúpanie s kamarátmi, pod vodou bola 15 minút!

V utorok večer došlo k tragédii pri odvale Jeremenko v Ostrave. Dvanásťročné…