Categories: Zahraničné správy

19-ročná matka odišla na narodeninovú oslavu a nechala dieťa doma šesť dní samé. Umrelo od hladu!

Súd v Spojenom kráľovstve poslal za mreže 19-ročnú Verphy Kudiovú, ktorá koncom roka 2019 nechala svoju dcéru zomrieť. Dvadsaťmesačné dievčatko nechala takmer šesť dní bez dozoru vo svojom byte a odišla sama osláviť svoje narodeniny. Dieťa zomrelo od hladu.

Kudiová sa na súde priznala k neúmyselnému zabitiu svojej dcéry Asiah Kudiovej. Žena odišla osláviť svoje 18. narodeniny a nechala dieťa v byte v Brightone samé celkovo päť dní, 21 hodín a 58 minút.

“Asiah bola bezmocné dieťa, ktoré sa spoliehalo výlučne na svoju matku. Cestovala však do Londýna a Coventry a správala sa ako bezstarostná tínedžerka,” uviedol korunný súd v Lewes. Ženu poslal na deväť rokov do väzenia.

Moja matka odišla 5. decembra z Brightonu do Londýna, aby oslávila svoje narodeniny so svojím priateľom. O dva dni neskôr sa zúčastnila na koncerte v londýnskej štvrti Elephant and Castle, kde sa tešila pozornosti všetkých prítomných, pretože DJ počas večierka oznámil jej narodeniny.

9. decembra sa na oslavu svojich narodenín presunula do Coventry, viac ako 240 míľ od svojho dieťaťa. Domov sa však vrátila až 11. decembra.

Po návrate našla svoje dievčatko ležať bez reakcie. Zavolala záchranárov a povedala, že dieťa sa neprebudilo. Podľa záchrannej služby bola žena rozrušená a zúfalá.

Záchranári zistili, že Asiah nedýcha. Previezli ju do detskej nemocnice Royal Alexandra, kde ju krátko po príchode vyhlásili za mŕtvu, uviedla korunná prokuratúra (CPS).

Vyšetrenie ukázalo, že príčinou smrti bolo vyhladovanie a chrípka. Dieťa bolo tiež dehydrované a malo vážne vyrážky v oblastiach pod plienkou, uviedla BBC.

Počas prvého rozhovoru Kudiová tvrdila, že bola celý čas v byte so svojím dieťaťom. Priznala, že Londýn navštívila len raz, pričom podľa jej slov s ňou bolo aj dievčatko. Policajti však skontrolovali záznamy z priemyselných kamier a našli aj zábery v jej telefóne, ktoré urobila sama Verphyová, keď bola mimo domova.

zdroj: BBC.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago