Categories: Zaujímavosti

Zdravé črevá sú základom dobrého zdravia! Ak chcete vyzerať mladšie ako vo svojich rokoch a mať krásny…

Čo je základom nášho dobrého zdravia? S absolútnou istotou môžeme povedať, že sú to zdravo fungujúce črevá a preto ich nesmieme podceňovať.

Mnohí ľudia považujú za dôležité správne fungovanie srdca, mozgu, pečene, obličiek či pankreasu. No dôležitosť správneho fungovania čriev sa častokrát podceňuje aj keď ich nesprávne fungovanie je príčinou takmer vše

tkých našich ochorení. Aby ste sa aj vy cítili dobre a vyzerali mladšie na váš vek, musíte sa starať o fungovanie čriev. Chcete mať krásne telo a zbaviť sa zažívacích problémov? Musíte dodržiavať tieto jednoduché pravidlá, ktoré vám zaručene pomôžu.

1. Ráno vypite pohár čistej vody. Po 15 minútach vypite šálku  bylinkového alebo zeleného čaju. A po 10-15 minútach si doprajte dobré raňajky.

2. Nikdy nejedzte bez chuti do jedla (napríklad ak ste chorí). V tomto prípade sú laloky stlačené na stenách čriev, čo znamená, že telo nie je schopné tráviť potravu normálne. Taktiež nejedzte, ak ste podráždení či veľmi unavení. Hormóny stresu vám nedoprajú úplné trávenie jedla.

3. Tráviaci proces začína v ústach a preto, ak prehĺtate obrovské sústa, vznikajú problémy s trávením. Obzvlášť keď sa jedná o tučné a ťažké jedlá. Ak náhodou máte málo času na obed, vyberte si také jedlo, ktoré je jednoduchšie a ľahko stráviteľné, napr. jogurt, kefír či ovocie.

4. Jedzte veľa šalátov, a snažte si ich pripravovať každý večer. Môže sa to týkať aj jednoduchého zeleninového šalátu, ktorý vám pomôže vypudiť všetky zlé látky z tela von.

5. Je potrebné, aby ste sa zbavili zápchy, pretože ak sa vaše črevá neprečistia, začnú sa rozvíjať toxické látky, ktoré vstúpia do krvi a potom sa rozšíria do celého tela. Pokúste sa jesť čo najviac vlákniny a piť denne aspoň dva litre kvalitnej vody.

6. Črevo nefunguje bez prospešnej mikroflóry. Ak chcete obnoviť alebo udržať rovnováhu, musíte denne konzumovať mliečne výrobky. Odporúča sa uprednostňovať prírodné jogurty, a dokonca lepšie – pripravené doma.

7. Akýkoľvek intenzívny pohyb, najmä ak zahŕňa svaly brucha a chrbta, vám pomôže pri prečistení čriev a pravidelnou vyprázdňovaní.

8. Počas života človeka cez črevo prejde približne 100 ton potravy a 40 000 litrov tekutiny. V dôsledku toho sa hromadí veľa toxických látok. Existuje mnoho spôsobov čistenia čriev, ale nie všetky sú dobré a pomôžu.

9. Najjednoduchším a cenovo najdostupnejším spôsobom, ako „čistiť črevá“ a vôbec aj celé telo, je požitie kefíru a použitie rastliny menom ľan. Vzhľadom na to, že ľanové semená sa zle rozžúvajú a často ich nedokážeme úplne stráviť, je lepšie ak použijete múku na čistenie. Najlepšie bude, ak múku z ľanu zmiešate s kefírom.

Trojtýždňový priebeh čistenia ľanovou múkou a kefírom
Ak si chcete doma vyrobiť múku, stačí, ak zomeliete suché ľanové semienka v mlynčeku na kávu alebo ich dáte do mlynčeka na mäso.

Prvý týždeň:
Do jogurtu (100 gramov) pridajte 1 čajovú lyžičku ľanovej múky, premiešajte. Zjedzte to na prázdny žalúdok. Najlepšie bude, ak vynecháte raňajky a dáte si niečo ľahké ako občerstvenie na desiatu.

Druhý týždeň:
Objem jogurtu sa nemení, ale množstvo múky sa musí zdvojnásobiť.

Tretí týždeň:
Znovu použite rovnaký objem jogurtu, no pridajte 3 čajové lyžičky múky.

Štvortýždňový priebeh kontinuálnej liečby:
Na rozdiel od prvej receptúry by mal byť počas raňajok konzumovaný nápoj z kefíru a múky z ľanových semien.

Prvý týždeň:
Rovnako ako v predchádzajúcom prípade, prvý týždeň zahŕňa rozpustenie čajovej lyžičky ľanovej múky v 100 gramoch kefíru. Tento nápoj pite celý týždeň.

Druhý týždeň:
Objem kefíru zostáva nezmenený a objem ľanovej múky sa zvyšuje dvakrát.

Tretí týždeň:
Objem kefíru sa musí zvýšiť na 150 gramov. Množstvo ľanovej múky je teda upravené na 3-4 čajové lyžičky.

Štvrtý týždeň:
Liečba v záverečnej fáze sa uskutočňuje podľa schémy tretieho týždňa.

Pri čistení je dôležité dodržiavať pitný režim a spotrebovať aspoň dva litre čistej vody denne. Príjemným bonusom je plynulá a nenápadná strata hmotnosti.

Nezabudnite sa s týmito skvelými radami poradiť s priateľmi.

ZDROJ takprosto.cc

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

3 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago