Categories: Zaujímavosti

VIDEO! Vyskúšajte 30-dňovú výzvu s naťahovacími cvičeniami a uvidíte neuveriteľné rozdiely!

Aktívny životný štýl je pre ľudské zdravie nevyhnutný. Existuje mnoho druhov cvičenia, ale mnohí ľudia sa vyhýbajú činkám a závažiam.

Dôvodom, najmä u žien, je strach, že ich svalová hmota bude príliš veľká a skončia s kulturistickými pažami. To však nie je oprávnená obava. Naopak, cvičením s činkami dosiahneme krajší a pevnejší tvar a zmiernime ochabnutie paží.

Vyberte si hmotnosť, s ktorou zvládnete desať opakovaní

Nemusíte sa obávať ani prílišnej hmotnosti. Vyberte si činku, ktorá bude pre vás namáhavá, ale s ktorou môžete vykonať niekoľko opakovaní za sebou. Ak zatiaľ nechcete investovať do zariadenia, môžete použiť aj plastové fľaše naplnené vodou. Vykonajte sériu šiestich cvikov po desiatich opakovaniach najlepšie trikrát týždenne a čoskoro uvidíte výsledky.

Prvým cvikom precvičíte ramená. Uchopte závažia do oboch rúk, postavte sa a natiahnite sa. Potom vykonávajte malé krúživé pohyby s vystretými rukami. Opakujte desaťkrát. Na chvíľu si odpočiňte a nechajte ruky so závažím klesnúť popri tele. S výdychom roztvorte ruky, vydržte v tejto polohe dve sekundy a s nádychom ruky pomaly spustite. Cvičenie zopakujte desaťkrát.

Precvičíte všetky svaly na rukách

Ďalší cvik precvičí vaše bicepsy. Natiahnite a otáčajte ruky so závažím, dlane hore. S výdychom pokrčte ruky v lakťoch, akoby ste sa snažili dotknúť ramenami závažia. Nadýchnite sa a vráťte ruky do východiskovej polohy. Opakujte desaťkrát. Po malej prestávke môžete prejsť k ďalšiemu cvičeniu. Opäť držte vystreté ruky pokrčené v lakťoch, ale tentoraz v pravom uhle. S výdychom vytlačte ruky smerom k stropu. S nádychom ich vráťte do ohnutej polohy.

Predposledný cvik precvičí tricepsy. Ruky zdvihnite hore, dlane so závažiami smerujú k sebe a držte ich čo najbližšie k sebe, ideálne tak, aby sa závažia dotýkali. Pomaly pokrčte ruky v lakťoch a spustite závažia za chrbát. Potom ruky opäť natiahnite nahor. Posledný cvik je skvelý na zadné deltové svaly. Pokrčte sa v páse, spustite ruky dole a s výdychom ich pomalými pohybmi napnite. S nádychom ich spustite späť nadol.

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago