Categories: Zaujímavosti

V období menopauzy priberá takmer každá žena. Poradíme vám, ako sa tomu hravo vyhnete! Stačí len toto…

Každá žena po 50-tke prechádza ťažkým obdobím v živote. Hovoríme o menopauze, kedy telo zažíva rôzne zmeny v tele. Nie je nič výnimočné, keď žena počas tohto obdobia priberá a má problém s váhou. Je to spôsobené stúpnutím hladiny stresového hormónu kortizolu.

Nedostatok ženského hormónu – estrogénu – ovplyvňuje takmer všetky metabolické procesy. Ak počas menopauzy nechcete mať problém s kilogramami naviac, musíte sa riadiť týmito tromi pravidlami pre krásnu postavu. Ako teda schudnúť? 

Jedlo – diuretiká:
Od začiatku menopauzy je ženské telo náchylné na opuchnutosť a dietológovia odporúčajú vyskúšať diuretiká. Patria tam napríklad paradajky, ktoré by ste mali konzumovať ak váš močový mechúr nefunguje správne, ďalej sú to napríklad citrusové plody, uhorky alebo zeler. Všetky tieto produkty majú diuretický účinok. Vo vašej každodennej strave by mali byť prítomné aminokyseliny, vitamín C, horčík a nenasýtené mastné kyseliny. Jedzte menej mastných vyprážaných jedál a snažte sa nepiť na noc vodu.

Nekonzumujte potraviny, ktoré spomaľujú metabolizmus:
Snažte sa menej piť alkohol, pretože ten dráždi tráviaci trakt a narúša schopnosť tela absorbovať živiny z potravy. Je potrebné vylúčiť rafinovaný cukor a všetky výrobky, ktoré ho obsahujú. Narúša proces znižovania hmotnosti. Ak chcete nahradiť potrebu sladkého, jedzte ovocie alebo sušené ovocie, ale len ráno.

Fyzická aktivita:
Len šport udrží vašu postavu naozaj štíhlu. Obzvlášť užitočné počas menopauzy budú pilates, plávanie, aerobik a cvičenia na lopte. Počas menopauzy dochádza k zvýšeniu hladiny stresového hormónu kortizolu. Preto vám doktori odporúčajú zapojiť sa do aktívnej fyzickej aktivity, ktorá vám zlepší náladu : volejbal, tenis, jazda na koni. Skúste sa viac prechádzať.

Menopauza je ťažké obdobie, ktorým musí prejsť každá žena. Sledujte čo konzumujete, viac sa pohybujte, aby ste sa zbavili zbytočných kalórii. Máte aj vy nejaké rady/tipy ako si udržať počas menopauzy peknú postavu? Nezabudnite ich zdieľať dolu v komentároch a pomôžete tak ostatným ženám.

ZDROJ: takprosto.cc

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago