Categories: Zaujímavosti

TOTO sú výhody konzumovania tvarohu. Pre tieto dôvody ho ešte dnes zaradíte do svojho jedálnička!

Tvaroh je mliečny výrobok získaný kvasením mlieka s následným odstránením srvátky. Aké sú teda jeho výhody? Je dobré keď ho jete každý deň?

Výhody tvarohu:
Tvaroh obsahuje veľké množstvo vápniku, aminokyselín, vitamínu A,B,E,P, horčík, železo a taktiež ľahko stráviteľné bielkoviny živočíšneho pôvodu! Je najlepším zdrojom bielkovín a je ľahko stráviteľný a vyvážený.

Efektívne naberiete svalovú hmotu:
Niet divu, že tento produkt je tak populárny medzi športovcami, pretože je bohatý na bielkoviny a neobsahuje veľa kalórií. Okrem toho sa produkt rýchlo vstrebáva a poskytuje telu potrebný proteín.

Zlepšuje náladu:
V dnešnej dobe ľudia trpia deficitom vitamínu D, ktorý negatívne ovplyvňuje celkový zdravotný stav a náladu. V tvarohu sa tento vitamín nachádza v dostatočnom množstve.

Zvyšuje výkon muža:
Možno vás tento fakt prekvapí, no tvaroh prispieva k produkcii prírodného testosterónu, pretože obsahuje zinok a selén, rovnako ako vitamín B a preto má priaznivý vplyv na hormonálny systém človeka.

Pomáha predchádzať rakovine prostaty:
Stále viac a viac mužov trpí na túto chorobou a aby ste jej zabránili, musíme viesť zdravý životný štýl. Niektoré produkty znižujú riziko rakoviny prostaty, vrátane tvarohu. Je bohatý na selén, ktorý chráni bunky a DNA pred poškodením.

Posilňuje kosti a kĺby:
S vekom sa stávajú vaše kosti a kĺby slabšími a potrebujú potrebné vitamíny a minerály. Tvaroh je bohatý na fosfor a vápnik, ktoré sa aktívne podieľajú na tvorbe kostí.

Zlepšuje metabolické procesy:
Tento mliečny výrobok vďaka svojmu špeciálnemu zloženiu dokáže zrýchliť metabolizmus a tiež zlepšuje fungovanie imunitného systému. Tvaroh znižuje vplyv stresu na telo, eliminuje nespavosť a úzkosť.

Dodáva energiu:
Cítite sa vyčerpaný? Zjedzte 200 gramov tvarohu a ten vám dodá energiu, takže dokážete dokončiť všetky potrebné veci v práci. Tvaroh je bezpečný a veľmi užitočný produkt. No existuje niekoľko prípadov, keď môžu vzniknúť problémy.

Zaťaženie obličiek:
Ak máte problém s obličkami, mali by ste prestať používať tento produkt. Obsahuje príliš veľa bielkovín, ktoré výrazne zaťažujú vylučovacie systémy tela.

Nadmerné používanie:
Nadmerné užívanie môže mať niekedy negatívny vplyv na pečeň a krvné cievy. Dospelá osoba môže skonzumovať 100-200g tvarohu denne trikrát týždenne.

Alergia na tvaroh:
Tvaroh neobsahuje laktózu, takže je vhodný aj pre ľudí s alergiou na mlieko. Môže však dôjsť k individuálnej neznášanlivosti produktu.

ZDROJ: takprosto.cc

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

3 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago