Tvaroh je mliečny výrobok získaný kvasením mlieka s následným odstránením srvátky. Aké sú teda jeho výhody? Je dobré keď ho jete každý deň?
Výhody tvarohu:
Tvaroh obsahuje veľké množstvo vápniku, aminokyselín, vitamínu A,B,E,P, horčík, železo a taktiež ľahko stráviteľné bielkoviny živočíšneho pôvodu! Je najlepším zdrojom bielkovín a je ľahko stráviteľný a vyvážený.
Efektívne naberiete svalovú hmotu:
Niet divu, že tento produkt je tak populárny medzi športovcami, pretože je bohatý na bielkoviny a neobsahuje veľa kalórií. Okrem toho sa produkt rýchlo vstrebáva a poskytuje telu potrebný proteín.
Zlepšuje náladu:
V dnešnej dobe ľudia trpia deficitom vitamínu D, ktorý negatívne ovplyvňuje celkový zdravotný stav a náladu. V tvarohu sa tento vitamín nachádza v dostatočnom množstve.
Zvyšuje výkon muža:
Možno vás tento fakt prekvapí, no tvaroh prispieva k produkcii prírodného testosterónu, pretože obsahuje zinok a selén, rovnako ako vitamín B a preto má priaznivý vplyv na hormonálny systém človeka.
Pomáha predchádzať rakovine prostaty:
Stále viac a viac mužov trpí na túto chorobou a aby ste jej zabránili, musíme viesť zdravý životný štýl. Niektoré produkty znižujú riziko rakoviny prostaty, vrátane tvarohu. Je bohatý na selén, ktorý chráni bunky a DNA pred poškodením.
Posilňuje kosti a kĺby:
S vekom sa stávajú vaše kosti a kĺby slabšími a potrebujú potrebné vitamíny a minerály. Tvaroh je bohatý na fosfor a vápnik, ktoré sa aktívne podieľajú na tvorbe kostí.
Zlepšuje metabolické procesy:
Tento mliečny výrobok vďaka svojmu špeciálnemu zloženiu dokáže zrýchliť metabolizmus a tiež zlepšuje fungovanie imunitného systému. Tvaroh znižuje vplyv stresu na telo, eliminuje nespavosť a úzkosť.
Dodáva energiu:
Cítite sa vyčerpaný? Zjedzte 200 gramov tvarohu a ten vám dodá energiu, takže dokážete dokončiť všetky potrebné veci v práci. Tvaroh je bezpečný a veľmi užitočný produkt. No existuje niekoľko prípadov, keď môžu vzniknúť problémy.
Zaťaženie obličiek:
Ak máte problém s obličkami, mali by ste prestať používať tento produkt. Obsahuje príliš veľa bielkovín, ktoré výrazne zaťažujú vylučovacie systémy tela.
Nadmerné používanie:
Nadmerné užívanie môže mať niekedy negatívny vplyv na pečeň a krvné cievy. Dospelá osoba môže skonzumovať 100-200g tvarohu denne trikrát týždenne.
Alergia na tvaroh:
Tvaroh neobsahuje laktózu, takže je vhodný aj pre ľudí s alergiou na mlieko. Môže však dôjsť k individuálnej neznášanlivosti produktu.
ZDROJ: takprosto.cc
Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…
V zime, keď sa od decembra do marca vlhkosť v domoch kondenzuje, sa mnohí z…
"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…
Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…
Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…
Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…