Categories: Zaujímavosti

Suseda mi poradila recept na maska proti vráskam z vaječných škrupín. Nestojí vás nič a pritom robí zázraky…

Vajcia sú tak krehké a jedinečné. Takmer 90% ich zloženia obsahuje uhličitan vápenatý, ktorý bunky našej pokožky perfektne absorbujú. Zostávajúcich 10% tvorí viacero stopových prvkov, medzi ktorými sú najdôležitejšie vitamíny. 

Masky zo škrupín sú občas dokonca účinnejšie ako drahé kozmetické prípravky a za to môže najmä prítomnosť kyseliny hyalurónovej, ktorá je zodpovedná za elasticitu.

Účinnosť masky zo škrupiny:
Vyhadzujete veľa peňazí na drahé krémy proti starnutiu? Už to nemusíte robiť, pretože obyčajná vaječná škrupina vám pomôže postarať sa o vašu pleť rovnako efektívne. Masky z vaječných škrupín bezpečne zbavujú tvár vrások, upnú ju, čistia a tónujú pokožku. Ľahko sa pripravujú a sú skvelé pre domáce použitie.

Pred použitím škrupiny z vajca ju musíte najprv správne spracovať. Dôkladne ju umyte z vonkajšej strany a vysušte ju. Potom ju musíte rozdrviť a dať do predhriatej pece na maximálne 10 minút.

Prášok zo škrupiny s medom
Ingrediencie:
1 čajová lyžička medu
1 č. l. prášku zo škrupiny
4 č. l. ryžovej múky
2 č. l. citrónovej šťavy
2 č. l. mlieka
1 polievková lyžica vody

Príprava a použitie:
1. Pomocou mlynčeka na kávu rozdrvte škrupinu na prášok.
2. Zmiešajte všetky ingrediencie. Rovnomerne ich aplikujte na tvár, vyhýbajte sa oblasti okolo očí. Nechajte masku pôsobiť 15 minút a potom ju umyte teplou vodou.
3. Používajte ju dvakrát týždenne dva týždne, aby ste dosiahli viditeľné výsledky. Domáca maska proti vráskam vám očistí pokožku, ktorá vyzerá mladistvejšie a pružnejšie.

Hyaluronické aplikácie na omladenie pokožky:
Kyselina hyalurónová je látka, ktorú si vyrába naše telo a slúži na rôzne účely. Hyalurónová molekula je špirálový polymér, ktorý „priťahuje a viaže“ molekuly vody na vytvorenie gélovej hmoty. Jej hlavnou úlohou je udržiavať potrebný objem vlhkosti v hlbokých vrstvách pokožky a vyplniť dutiny medzi kolagénom a elastanom – vláknami kože, zodpovednými za elasticitu tváre a schopnosť odolávať negatívnym vonkajším faktorom.

Bohužiaľ, s vekom, telo produkuje menej a menej kyseliny hyalurónovej. Príznaky nedostatku hyalurónovej látky v tele : výskyt skorých vrások, suchá koža, nasolabiálne záhyby, strata elasticity kože. Aby ste sa zbavili týchto nepríjemných následkov, môžete si skúsiť pripraviť doma túto užitočnú masku a aplikovať ju vo forme obkladov na pokožku tváre.

Najprv si rozdrvte škrupinu z vajcia. Ďalej dajte variť vodu a nasypte do nej prášok. Doba varu by mala byť najmenej 12 hodín. Keď kvapalina bude vrieť, pridajte ochladený bujón cez viacvrstvové sito z gázy. Výsledná kvapalina bude prirodzeným roztokom kyseliny hyalurónovej.

Roztok kyseliny hyalurónovej použite takto – natrite ju okolo úst, nosa a okolo očí pomocou utierky. Nechajte ju pôsobiť 20 minút a pravidelne ju navlhčujte. Súčasne dôjde k intenzívnemu zvlhčeniu kože a plytké vrásky sa vyhladia. Ak chcete zlepšiť stav vašej pokožky, nezabudnite správne jesť. Produkcia kyseliny hyalurónovej v tele môže stimulovať niektoré stopové prvky, najmä zinok a horčík.

Horčík vo veľkom množstve obsahuje brokolica, zemiaky, špenát, arašidy a avokádo. Zinok vstupuje do nášho tela hnedou ryžou, zemiakmi, arašidmi a slnečnicovými semenami.

ZDROJ takprosto.cc

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago