Categories: Zaujímavosti

ŠOKUJÚCE VIDEO! Takto pristálo lietadlo spoločnosti Ryanair na Madeire. Bude vám behať mráz po chrbte!

Neoddeliteľnou súčasťou leteckej dopravy je náročné pristátie lietadla, ktoré väčšina cestujúcich nevidí. Je to okamih, keď sú pilotove schopnosti a skúsenosti podrobené skúške a je na ňom, aby bezpečne dosiahol zem. Príroda však niekedy hodí rukavicu a vytvorí podmienky, ktorým treba čeliť. Presne to sa stalo na portugalskom ostrove Madeira, keď lietadlo spoločnosti Ryanair smerovalo na pristátie v zložitých poveternostných podmienkach. Zábery zdieľané na Twitteri sa stali svedectvom mimoriadneho boja pilota so silným vetrom.

Nebezpečné pristátie

Na palube lietadla spoločnosti Ryanair, ktoré sa blížilo k pristátiu na ostrove Madeira, vládlo veľké vzrušenie. Pasažieri sa držali svojich sedadiel s obavami a neistotou v očiach. Toto rozhodne nebolo obyčajné pristátie….

Zábery zdieľané na Twitteri ukazovali nezvyčajnú udalosť. Pri pohľade na lietadlo nakláňajúce sa nabok a pilota čeliaceho ťažkým podmienkam si možno len predstaviť silné emócie cestujúcich v tej chvíli. Bol to nepochybne jeden z tých zážitkov, ktoré im navždy zostanú v pamäti.

Letisko, ktoré nemá dobrú povesť

Malý ostrov Madeira, obklopený smaragdovými vlnami Atlantického oceánu, ukrýva jedno z najnáročnejších letísk na svete. Hoci sa v posledných desaťročiach uskutočnilo mnoho modernizácií na zlepšenie jeho infraštruktúry, letisko je stále predmetom diskusií a vytvára si istú zlú povesť. A dôvodom toho všetkého je jeden prvok – extrémne krátka vzletová a pristávacia dráha.

Keď sa lietadlá približujú na pristátie na tomto letisku, piloti čelia jedinečnej výzve. Dráhy sú dlhé len niekoľko sto metrov, čo si vyžaduje presnosť, vynikajúcu techniku a sústredenú pozornosť. Manévrovanie obrovských strojov v takomto obmedzenom priestore je skutočným umením, ktoré nedáva priestor na chybu.

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago