Categories: Domáce správy

SMUTNÁ SPRÁVA! Vo veku 51 rokov ZOMREL obľúbený slovenský herec a moderátor!

Slovenskom otriasla ďalšia smutná správa o úmrtí všestranného umelca, herca, režiséra, dramaturga, dramatika, pedagóga, organizátora a nenahraditeľného člena Divadla Commedia Poprad.

Vo veku 51 rokov zomrel obľúbený slovenský divadelný aj filmový herec a moderátor Dušan Kubáň.

Dušan Kubaň počas niekoľkých desaťročí stvárnil množstvo rôznorodých postáv v slávnych divadelných inscenáciách, ktoré mali veľký úspech nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Aj vďaka jeho talentu, odhodlanosti a zanietenosti získala Commedia Poprad mnoho významných ocenení, niekoľkokrát sa zúčastnili aj na vrcholnom festivale neprofesionálneho divadla Scénická žatva a v roku 2004 získali cenu Tvorivý čin roka.

“Mesto Poprad prijalo s hlbokým zármutkom správu o úmrtí vzácneho a všestranného umelca Dušana Kubáňa, ktorý nás náhle navždy opustil vo veku 51 rokov,” znie oznam na stránke mesta Poprad na sociálnej sieti Instagram.

“Pomáhal mnohým divadelným súborom v celom regióne, mnohé v časoch ich stagnácie doslova oživil. Upravoval divadelné hry, písal scenáre, režíroval. Čítal knihy pre nevidiacich. Spolu s kolegom Michalom Novákom moderoval v Poprade množstvo významných podujatí, mnohokrát sa na nich podieľal aj režijne, dramaturgicky či scenáristicky. Ako pedagóg vyučoval základom dramatického umenia deti v popradskej ZUŠ. Jeho vklad do kultúrneho života a diania v meste Poprad bol mimoriadny a jedinečný. Mesto Poprad a primátor Anton Danko vyjadrujú úprimnú sústrasť celej rodine a všetkým pozostalým. Česť jeho pamiatke,” znie smútočný oznam.

„Všestranne pomáhal mnohým divadelným súborom v celom regióne, mnohé v časoch ich stagnácie doslova oživil. Upravoval divadelné hry, písal scenáre, režíroval. Čítal knihy pre nevidiacich,“ uviedla samospráva.

 

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

3 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago