Čína je jedným z najväčších výrobcov potravín na svete, najmä preto, že tieto výrobky sú veľmi lacné. Škandálov je čoraz viac. Nebezpečné chemikálie, toxíny, geneticky modifikované potraviny – to všetko konzumujeme.
Čína je jedným z najväčších výrobcov potravín na svete, najmä preto, že tieto výrobky sú veľmi lacné. Škandálov je čoraz viac. Nebezpečné chemikálie, toxíny, geneticky modifikované potraviny – to všetko konzumujeme.
1. Jablkový džús
Väčšina jablkovej šťavy sa vyrába v Číne a dováža sa do Severnej a Južnej Ameriky. Často ho však nájdete na pultoch európskych obchodov. Dôvod? Nízka cena! Žiaľ, vysoký obsah pesticídov v jablkách je v prípade čínskych džúsov úplne “normálny”.
2. Ryby
Vedeli ste, že 80 % rybieho mäsa pochádza z Číny? Na zamyslenie je aj skutočnosť, že zamestnanci podnikov na spracovanie mäsa zakazujú svojim deťom jesť mäso. Dôvodom je vysoké množstvo hormónov, ktoré majú rybám urýchliť rast. Okrem toho je voda, v ktorej plávajú, znečistená. Často ich kŕmia odpadom alebo výkalmi – takéto mäso potom končí na našom stole…
3. Cesnak
Cesnak z Číny je veľmi obľúbený – je lacný, veľký a vyzerá úžasne – zvyčajne má krásnu bielu farbu. Je to spôsobené chemickými zlúčeninami v chemických postrekoch. Pravidelná konzumácia čínskeho cesnaku má karcinogénne účinky!
4. Huby
Opäť plné pesticídov… žiaľ, nikto nekontroluje, v akých podmienkach rastú a akými chemikáliami sú ošetrované. Čínske huby sú plné týchto škodlivín.
5. Ryža
Najobľúbenejším výrobkom z Číny je ryža. V roku 2013 svetové zdravotnícke organizácie oznámili, že ryža obsahuje vysoké množstvo kadmia – vysoko toxickej zlúčeniny! Je známe, že ryža sa často mieša s kúskami bieleho plastu, ale nízka cena spôsobuje, že jej…
6. Hrášok
Tento hrášok rozhodne nie je zdravý! Chlór sa často používa v rozhovore (rovnako ako v bazéne). Hrášok z Číny nielenže spomaľuje vstrebávanie vápnika, ale zvyšuje aj riziko vzniku rakoviny. Ak tento hrášok uvaríte, uvidíte neprirodzene zelenú vodu – zbavíte sa tak všetkých škodlivín a, samozrejme, aj prebytočného farbiva, aby hrášok vyzeral chutne.
Nie je dôvod na paniku. Príležitostná konzumácia týchto produktov nás nezabije, ale je lepšie venovať pozornosť ich pôvodu.
Zdieľajte tento článok so svojimi priateľmi na Facebooku!
Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…
V zime, keď sa od decembra do marca vlhkosť v domoch kondenzuje, sa mnohí z…
"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…
Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…
Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…
Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…