Categories: Domáce správy

Slováci, POZOR! Inšpektori upozorňujú na nebezpečnú nabíjačku. Máte ju doma? Nepoužívajte ju!

Slovenská obchodná inšpekcia odhalila, že na trhu Slovenskej republiky bol dostupný nebezpečný výrobok, ktorý môže ohroziť zdravie spotrebiteľov. Konkrétne sa jedná o USB cestovnú nabíjačku HAOJUE model AR-122.

Táto nabíjačka je pôvodom z Číny a má charakteristické vlastnosti, ako cestovný adaptér bielej farby s dvoma USB konektormi. Na výrobku je označenie CE, číslo modelu, symbol ochrany triedy II, symbol separovaného zberu, technické údaje a krajina pôvodu. Nevýhodou tohto výrobku je absencia obchodného mena alebo ochrannej známky výrobcu. USB nabíjačka je balená v papierovo-plastovom obale, kde je prilepená papierová etiketa s bezpečnostnými inštrukciami.

Výrobok predstavuje potenciálne riziko ohrozenia elektrickým prúdom, ktoré vzniklo v dôsledku nedostatočnej elektrickej pevnosti. USB nabíjačka nesplnila požiadavky elektrickej pevnosti, a tak došlo k prierazu izolácie. Toto nedostatočné zabezpečenie môže viesť k úrazom elektrickým prúdom, čo je pre spotrebiteľov veľmi nebezpečné.

Slovenská obchodná inšpekcia prijala opatrenia na ochranu trhu a spotrebiteľov. Nebezpečný výrobok bol zakázaný na trhu a distribúcia bola zastavená. Okrem toho bola kontrolovanej osobe umožnená realizácia nápravných opatrení na zabránenie ďalšieho dostupu nebezpečného výrobku a informovanie spotrebiteľov o tomto riziku. Spotrebiteľom, ktorí si zakúpili tento výrobok, je poskytnuté právo vrátenia kúpnej ceny, ak ho vrátia predajcovi, u ktorého bol výrobok zakúpený.

Slovenská obchodná inšpekcia odporúča všetkým spotrebiteľom, ktorí si túto USB cestovnú nabíjačku HAOJUE model AR-122 zakúpili, aby ju pre vlastnú bezpečnosť prestali používať. Je dôležité brať na vedomie tieto informácie a podniknúť potrebné kroky na minimalizáciu rizika a ochranu vlastného zdravia.

zdroj: soi.sk

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago