Categories: Zaujímavosti

Skupina mužov jednoducho vyšla na cestu a nakreslila prechod pre chodcov. Pozri čo to spravilo s chodcami! VIDEO

Pravidlá cestnej premávky, značky, ukazovatele – toto všetko je občas ťažké naraz sa naučiť, pritom sú to veľmi dôležité a zároveň jednoduché veci. Koniec koncov, či sme už vodiči alebo chodci, musíme poznať pravidlá na cestách, aby sme sa vyhli nebezpečenstvu.

S cieľom zlepšiť úroveň organizovanej dopravy v malom meste na Islande vykonala istá skupina mužov úžasný experiment.  Každý obdivuje 3D kresby, ktoré sa stali trendom posledných rokov a zdobia asfaltové plochy, parkové chodníky a fasády veľkých domov. Považujeme to za nový smer v oblasti umenia.

Vláda štátu sa rozhodla uplatniť týchto umelcov na vytvorenie úplne praktických a užitočných vecí, takže vytvorili 3D prechod pre chodcov.

Normálny prechod, ktorého pásy sme zvyknutí vidieť v akejkoľvek krajine sa teraz zmenili na umelecký objekt. Optická ilúzia spôsobuje, že autá, ktoré idú privysokou rýchlosťou, spomaľujú. Funguje to oveľa účinnejšie ako normálny prechod či dokonca skutočný policajt.

Inštinkt sebazáchovy je však prisilná vec a v tomto prípade sa hneď zapne.

Chodci sa cítia oveľa viac bezpečnejšie, no dokonca niektorí z nich sa boja ísť cez prechod, pretože sa im zdá, že visia vo vzduchu. Musíte sa bližšie pozrieť aby ste zistili, že je to len taký milý podvod. Vo videu môžete vidieť, ako prechod v skutočnosti vyzerá a dozvedieť sa o reakcii účastníkov cestnej dopravy aký majú naň názor.

Tento 3D prechod pre chodcov, ktorý sa uplatňuje na Islande, nie je nový. V minulom roku bolo urobené v Indii niečo podobné. Ale na primitívnejšej úrovni a v oblasti dopravy s menšou návštevnosťou. Napriek tomu bola inovácia veľmi obľúbená, pretože úplne zodpovedala očakávaniam, ktoré mali obyvatelia.

Dnes, keď všetci jazdia ako blázni je občas ťažké rýchlo zastaviť a preto každé opatrenie je užitočné. Možno sa v budúcnosti 3D prechody stanú rozšírenejšími a bežnejšími. Myslíme si, že táto metóda funguje skvelo.

Chceli by ste aj vy takéto niečo vo vašom meste? Prípadne niečo také už existuje? S vašimi názormi sa podeľte do komentárov.

ZDROJ: ofigenno.com

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago