Categories: Koronavírus

POZOR, ZMENA! Viaceré okresy na Slovensku menia plány, základné a materské školy ostanú zatvorené!

Napriek plánovanému otvoreniu škôl od začiatku budúceho týždňa ostanú školy v Humennom, Snine a Medzilaborciach aj naďalej zatvorené a žiaci základných škôl budú pokračovať v dištančnom vzdelávaní.

Rozhodnutie samospráv vzišlo na základe sobotného vyjadrenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Humennom, ktorý upozornil na skutočnosť, že v okresoch Humenné, Snina a Medzilaborce bol vo zvýšenej miere zastúpený britský variant vírusu SARS-CoV-2 B117.

Školy pre kritickú infraštruktúru

Neodporúčame otváranie škôl v našom regióne,“ uviedol RÚVZ v Humennom so svojom vyjadrení. Obnovenie prevádzky i prezenčnej výučby základných škôl závisí opätovne od stanoviska RÚVZ v Humennom.

Ako informoval Marián Škuba z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, v meste ostávajú zatvorené aj materské školy (MŠ). Pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorých povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti sú aj naďalej k dispozícii MŠ Dargovských hrdinov, MŠ Mierová, MŠ Osloboditeľov, MŠ Partizánska, pokračuje aj prevádzka Školského klubu detí (ŠKD) ZŠ Kudlovská.

Okresy v III. stupni varovania

V pondelok 8. februára ostanú zatvorené aj školy v okrese Vranov n/Topľou. O ich otvorení sa rozhodne začiatkom týždňa až po vyhodnotení víkendového testovania. Pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre bude aj naďalej k dispozícii Materská škola Sídlisko 1. mája 68. Žiaci prvého stupňa základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Vranov nad Topľou pokračujú v dištančnej forme vyučovania.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva vo Vranove nad Topľou a Okresný úrad vo Vranove nad Topľou z dôvodu prebiehajúceho víkendového testovania a z dôvodu zlej epidemiologickej situácie v okrese sa dohodli, že v pondelok 8. februára materské školy a základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta zostanú zatvorené. Obnovenie prevádzky materských škôl, ako aj obnovenie prezenčnej výučby žiakov I. stupňa základných škôl závisí od stanoviska Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Vranove nad Topľou, ktoré bude vydané najskôr v pondelok 8. februára,“ informovala hovorkyňa mesta Vranov n/Topľou Eva Fedorňáková. Rovnaký prístup zvolilo napríklad aj mesto Sabinov.

Okresy Humenné, Snina, Medzilaborce a Vranov n/Topľou sa podľa COVID automatu nachádzajú v III. stupni varovania.

 

zdroj: SITA

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

3 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

3 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago