Categories: Domáce správy

OBROVSKÁ TRAGÉDIA! Vo Vysokých Tatrách po páde z Kežmarského štítu zomrel 58-ročný Slovák!

V poobedňajších hodinách dňa 14.10.2022 boli záchranári HZS požiadaní o pomoc pre slovenského turistu, ktorý sa pri zostupe z Kežmarského štítu pošmykol a svoj pád nedokázal zastaviť a zrútil sa na stranu Skalnatej doliny.

Jeho kolegovia s ním stratili aj vizuálny kontakt. Záchranári HZS okamžite požiadali o súčinnosť posádku VZZS, ktorá zobrala na palubu vrtuľníka dvoch záchranárov HZS a smerovali do Skalnatej doliny. Pre nepriaznivé poveternostné podmienky, slabú viditeľnosť, boli záchranári vysadení pod stenou a začali pátrať po spadnutom turistovi. Následne boli podobne priblížení ďalší dvaja záchranári. Telo turistu našli zakliesnené v žlabe spadajúcom do doliny, žiaľ pri páde utrpel poranenia nezlučiteľné so životom. Následne bolo telo nebohého 58-ročného Slováka transportované do Starého Smokovca, kde bolo odovzdané príslušníkom PZ SR a obhliadajúcemu lekárovi.

Ešte neskončila záchranná akcia na Kežmarskom štíte a prišlo hlásenie z Chaty pod Rysmi, ktoré hovorilo o tom, že sa jedna osoba zrútila z Kohútika ku chate. Záchranári aj v tomto prípade požiadali o súčinnosť posádku VZZS, ktorá letecky transportovala dvoch záchranárov HZS k Žabím plesám. Pre zlú viditeľnosť nemohli letieť bližšie k postihnutému. Na mieste poskytli mužovi neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ho aj za pomoci pracovníkov chaty pozemne transportovali na chatu. Tu sa jeho zdravotný stav zhoršil, až bola zahájená kardiopulmonálna resuscitácia, ktorá bola žiaľ neúspešná. Telo nebohého bude transportované zajtra v skorých ranných hodinách.

zdroj: hzs.sk 

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago