Categories: Domáce správy

Možný definitívny koniec Kolíkovej? “Môže sa pobaliť aj ona! Chýbať nebude nikomu aj s tými jej reformami…

Hnutie OĽANO berie na vedomie demisiu ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), vníma aj pondelkové stanovisko strany Za ľudí. Premiér Igor Matovič (OĽANO) v najbližších dňoch pozve Sulíka na rokovanie o ďalšom vývoji pri rekonštrukcii vlády. Informoval o tom hovorca OĽANO Matúš Bystriansky.

OĽANO konštatuje, že aj strana Za ľudí je ochotná pokračovať v rokovania o ďalšom postupe. “Termíny, v ktorých premiér a predseda hnutia OĽANO uskutoční rokovanie s predsedom strany SaS Richardom Sulíkom a predsedníčkou strany Za ľudí Veronikou Remišovou, spresníme po dohode s uvedenými politikmi,” priblížil Bystriansky.

Sulík podal demisiu po tom, čo premiér v nedeľu (21. 3.) oznámil ochotu odísť z funkcie a pôsobiť ako člen vlády. Podmienkou bol odchod Sulíka z vlády, a taktiež odstúpenie Márie Kolíkovej i Juraja Šeligu (obaja Za ľudí) z funkcií, ako aj odchod šéfky zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej (SaS). OĽANO zároveň chce, aby SaS hnutiu vrátila jeden ministerský post, ktorý strane po voľbách prenechalo. Predsedníctvo strany Za ľudí stojí za ministerkou spravodlivosti Kolíkovou a podpredsedom parlamentu Šeligom.

Matovičova vláda je v kríze, ktorá prepukla po nákupe vakcíny Sputnik V. Napätie v nej bolo dlhodobo. Zo súčasného kabinetu už odišli Marek Krajčí (OĽANO) a Milan Krajniak (Sme rodina). Všetci členovia koalície hovoria, že by radi zachovali jej súčasné zloženie, predčasné voľby odmietajú. SaS a Za ľudí žiadajú rekonštrukciu vlády a zmenu na poste premiéra.

Poslanec Taraba

Vyjadril sa Taraba “Koliková si nevedela predstaviť byť vo vláde bez Sulíka. Ten sa už pobral, takže sa môže pobaliť aj ona. Chýbať nebude nikomu aj s tými jej reformami a zákonmi, ktoré jeden po druhom končia na ústavnom súde”

zdroj:TASR

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago