Categories: Koronavírus

Minister vnútra Mikulec: Polícia ja pripravená kontrolovať SMS priepustky Slovákov!

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) počul o SMS správach v súvislosti s kontrolou zákazu vychádzania prvýkrát od novinárov v pondelok 1. februára. Doplnil, že na vláde o ničom takom nehovorili.

Žiadosť o výnimku SMS správou

Uviedol to vo svojom profile na sociálnej sieti. Ak by v tejto otázke panovala v rámci ďalších rokovaní zhoda, ministerstvo vnútra, respektíve Policajný zbor SR (PZ SR) je podľa neho pripravený plniť úlohy, ktoré mu z toho vyplynú.

Šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) pred rokovaním vlády v pondelok 1. februára povedal, že jednou z možností, ktorá by umožňovala zákaz vychádzania porušiť, je forma SMS správ.

Ako vysvetlil, ľudia by zaslali SMS správu vzhľadom na výnimku, ktorú budú požadovať. Centrála im odošle naspäť správu, ktorá im na určitý čas povolí porušiť zákaz vychádzania. Tieto SMS správy by kontrolovali príslušníci polície.

Systém má svoju logiku

Mikulec tvrdí, že takýto systém má svoju logiku. „Ak sa nemýlim, ten systém bol dobre uplatnený v Grécku, ktoré aj vďaka tomu celkom úspešne situáciu zvládlo. Ale nie, nerozprávali sme sa ešte o tom,” podotkol.

„Viem si predstaviť veľa vecí, netvrdím, že takáto možnosť nie je reálna, keďže, ako som povedal, fungovalo to aj v Grécku. Museli by sme sa však porozprávať o tom, ako by to fungovalo, akým spôsobom by sa to kontrolovalo. Skôr by som však apeloval na ľudí, aby si uvedomili, že situácia je vážna, mali by obmedziť mobilitu a mali by striktne dodržiavať opatrenia,” uviedol s tým, že ak ich nedodržiavajú, nie je to len o tom, že porušujú nariadenia, ale predovšetkým ohrozujú svoje životy a životy svojich blízkych.

Šéf rezortu vnútra zdôraznil, že PZ SR dodržiavanie opatrení kontroluje. V nákupných centrách, prevádzkach, na cestách, na hraniciach okresov, dokonca aj na koňoch v lyžiarskych centrách.

 

zdroj: SITA, Foto: archívne, SITA/Martin Medňanský

redakcia

Recent Posts

Ktorý druh kávy si obľúbite, môže napovedať o vašom životnom štýle a postoji.

Čierna káva Preferujete čiernu kávu, čistú, bez prídavkov? Máte radi veci priamočiare, nemáte trpezlivosť pre…

4 mesiace ago

V odtieňoch žĺtok sa skrýva tajomstvo zdravia, zlatistá alebo oranžová – ktorý žĺtok je najzdravší

"Vajcia patria dlhé roky k neodmysliteľným a najdôležitejším prvkom našej stravy. Či už varené, vyprážané…

4 mesiace ago

Tento muž v roku 1983 zachránil svet od Tretej svetovej vojny, no skoro nikto o jeho hrdinskom čine nevie. Česť jeho pamiatke!

Dňa 26. septembra 1983 sa svet dostal na pokraj atómovej vojny. Zato, že nevypukla, môžeme…

5 mesiacov ago

VIDEO: Chlapci ohromili svet na predškolskej talentovej súťaži

Nič nezahreje srdce viac, ako keď sa stanete hrdým rodičom. Rodičia, ktorí prihlásili svojich štyroch…

5 mesiacov ago

VIDEO: Žena pri plašení holubov vypadla z okna. Zo 7. poschodia visela len za nohu!

Na poslednú chvíľu prišli pražskí policajti k žene, ktorá visela z okna na siedmom poschodí.…

5 mesiacov ago